Annonce
Kultur

Vinterjazz for fuld udblæsning på Lemvigegnen

Sinne Eeg, der er født og opvokset i Lemvig, kan opleves på Tuskær i Fjaltring søndag den 16. februar, hvor hun optræder sammen med den amerikanske guitarist Peter Sprague. Arkivfoto: Stephen Freiheit
Der bliver rig lejlighed til at opleve Vinterjazz på Lemvigegnen. Der er syv arrangementer fra lørdag den 15. til søndag den 23. februar. Lemvig-pigen Sinne Eeg er blandt aktørerne.
Annonce

Lemvig: Vinterjazz kan i år fejre 20 års jubilæum, og igen i år bliver der i den forbindelse rig lejlighed til at opleve masser af jazz på Lemvigegnen.

- Overordnet set er denne Vinterjazz-festival en landsdækkende udvidelse af sommerens Copenhagen Jazzfestival, hvor man som lokal musikarrangør kan melde sig til, fortæller Torben Mamsen, der er Vinterjazz-koordinator i Lemvig Musikforening.

Og som han tilføjer: Vinterjazz er lys i den mørke vintertid.

Det er sjette gang, at Lemvig Musikforening står som koordinator af Vinterjazz-aktiviteterne på Lemvigegnen. Det foregår i uge otte og inkluderer også weekenden i uge syv, der er skolebørnenes vinterferie. Arrangementerne foregår fra lørdag den 15. til søndag den 23. februar, og der er hele syv lokale indslag.

Det begynder med to arrangementer lørdag den 15. februar. Her er der VinylCafé på Lemvig Bibliotek med bibliotekar Jørgen Bang. Årets emne/tema bliver musik fra det danske pladeselskab SteepleChase Records, og Jørgen Bang fortæller historien om selskabet, der blev grundlagt i 1972. Bio-Huset er vært for brunch og film - filmen offentliggøres senere.

Søndag den 16. februar er der koncert på Tuskær i Fjaltring med Lemvig-pigen Sinne Eeg, som Torben Mamsen beskriver som "vores lokale verdensstjerne af en jazzsangerinde". Sinne Eeg har selskab af den amerikanske guitarist Peter Sprague.

Torsdag den 20. februar danner Lemvig Kirke rammen om Den Danske Salmeduo bestående af Hans Esbjerg på klaver og Christian Vuust på saxofon.

Traditionen tro er der også børnejazz på programmet. Det foregår lørdag den 22. februar på Lemvig Musikskole. Årets indslag er med Jacob Veendt og Pojken Flensborg. Arrangør er Lemvig Musikskole i samarbejde med Lemvig Musikforening.

Musikforeningens andet arrangement finder sted på Lemvig Gymnasium lørdag den 22. februar om aftenen, hvor Martin Schack Kvartet spiller "Jazz På Dansk" featuring Signe Juhl.

Der sættes punktum for jazz-herlighederne søndag den 23. februar på Seniorhøjskolen i Nørre Nissum, hvor man kan høre Electric Sheep.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce