Annonce
Erhverv

Virksomhed 'hældte penge ud' ved trafikeret vej: Det er blevet meget bedre nu

Det er blevet lettere for Krangården og de resterende virksomheder i Tvis at komme ud af byen, end tilfældet var i 2017, hvor dette billede er fra. Arkivfoto: Johan Gadegaard
BMS Krangården døjede voldsomt med den store mængde trafik på Herningvej, som gjorde det svært at komme ud på vejen, men det har motorvejen ændret markant.

Tvis: Det er efterhånden ved at være tre år siden, at Holstebro-motorvejen åbnede i sin helhed.

Det er lidt længere siden, at Fin Vandborg, som er direktør hos BMS Krangården, havde været voldsomt frustreret igennem en længere periode over trafiksituationen ved  hans virksomhed.

BMS Krangården holder til på Skautrupvej. Deres eneste mulighed for at komme ud i den store verden er fra Skautrupvej til Herningvej, men fra i myldretiden var trafikken ganske enkelt så massiv, at de store kranbiler sagtens kunne holde i kø 15-20 minutter for at komme ud på vejen, når det var værst.

Annonce

Det var især slemt i den periode, hvor Herningvej var en af de eneste veje til motorvejen, men havde også været kilde til frustration i tiden inden motorvejen.

- Det var forfærdeligt, for det var jo vanvittig lang tid at holde og vente, siger Fin Vandborg, som bare kunne se tid og penge i form af løn, udstyrsudgifter og så videre gå tabt ved hajtænderne på kanten af Herningvej med kø så langt øjet rakte.

Markant skifte

BMS Krangården var én af fem virksomheder i Tvis, som sendte et brev til kommunen i 2017 for at rette kritik mod trafiksituationen og foreslå en rundkørsel i krydset for at afhjælpe problemet.

I den periode stillede han sig skeptisk overfor, om motorvejen ville afhjælpe problemet tilstrækkeligt, men her tæt på tre år efter, kan han komme med en glædelig konstatering.

- Det er blevet meget bedre, og der skete helt klart et skifte i takt med at hele motorvejsanlægget åbnede. Trafikken har fordelt sig, så vi har ikke problemer længere, siger Fin Vandborg.

Vi har mange store maskiner, som skal ud i verden, og der har motorvejen været et kæmpe plus.

Fin Vandborg, direktør i BMS Krangården

Han var med til at flytte Krangårdens domicil til Tvis i 2009 på grund af de logistiske fordele ved placeringen. Selvom det tog flere år end forventet før tilkørselsforholdene blev gode, så lægger han ikke skjul på, at motorvejen generelt er et stort plus for virksomheden.

- Det har vi helt klart kunnet mærke, at den er. Vi har mange store maskiner, som skal ud i den store verden, og der har det været et kæmpe plus, siger Fin Vandborg, som kun har kunne benytte Skautrupvej som udkørsel, da den er blevet forstærket til virksomhedens enorme køretøjer.

Det bliver også bakket op af tallene, som viser, at der i 2017 var 14065 biler i gennemsnit per døgn ved krydset, mens tallet i 2020 var mere end halveret.

Annonce
Lemvig

Tag kandidattesten her

Kultur For abonnenter

Museet kan godt blive hvor det: Bjergbanen skal køre gennem den nye museums-bygning

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Orla Østerby er væk - men det tyder alligevel godt for de konservative

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig

Analyse: Socialdemokraterne mangler stemmeslugerne, og hvem er det så, der skal tage pladserne i byrådet

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Lemvig

Nu har kunderne noget at snakke om i dag: Købmandens vælgermøde blev en succes

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Ejendom vs. aktier - Hvad er den bedste investering?

Lemvig

Hvordan kan det lade sig gøre, at Venstre fik klart flertal i byrådet, når partiet fik under halvdelen af stemmerne

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Lemvig

Nu stiger smitten i Lemvig Kommune - syv tilfælde samme dag

Lemvig For abonnenter

Beboer på Borumvej vil have cykelstien flyttet tilbage: Der er flere fordele ved cykelsti på nordsiden ad Fabjergvej

Lemvig

Ny kandidat: Det er aldrig godt, der er et parti med suverænt flertal

Annonce