Annonce
Struer

Virksomhed har stor succes: Der var 15, der var 16... og nu er der 200

Jan Søgaard får besøg af kunder fra hele landet, som vil købe nye og brugte løftemaskiner. På to år har han bygget sin egen virksomhed, JS Maskinsalg i Struer og har tre ansatte. Foto: Morten Stricker

På kun to år har JS Maskinsalg tredoblet salget og mere end 10-doblet lageret af løftemaskiner.

STRUER: Jan Søgaard er iværksætter af den slags, som man finder i H. C. Andersens klassiske eventyr.

Det er fristende at drage en parallel til "Den grimme ælling" og historien om, hvordan han måtte forlade den hårdt pressede trykkeribranche og i stedet fandt lykken med at sælge nye og brugte gaffeltrucks og løfteudstyr.

Men i virkeligheden er hans forretningsmodel som taget ud af historien om "Konen med æggene". For det var i grunden ikke så dumt, da hun fandt på idéen med at bytte sine æg til flere høns:

"Jeg sælger de halve, den anden Rest Skal ruges til Kyllinger, det er bedst!"

Annonce

JS Maskinsalg A/S

JS Maskinsalg sælger nye og brugte gaffeltrucks og andet løfteudstyr.

Firmaet blev etableret af Jan Søgaard i 2016.

Ved opstarten købte han 15 maskiner. Nu er lageret vokset til 200 maskiner parkeret på tre adresser i Struer, hvor han og tre ansatte servicerer og sælger maskinerne.

Første år omsatte han for 2,5 millioner kroner, og andet år for 7,5 millioner kroner.

Hjemmeside: www.jsmaskinsalg.dk

JS Maskinsalg i Struer vokser og skal formentlig snart til at bygge til - igen - for at få plads til de mange gaffeltrucks og løftemaskiner. Foto: Morten Stricker

Varer sælger varer

Nu husker de fleste af os nok, hvordan det gik, da konen blev hovmodig og knejsede med nakken. Det er så her, at Jan Søgaard er klogere end konen med æggene. Han er dels mere ydmyg, og så nøjedes han ikke med at gå og dagdrømme. Han tog sin idé og førte den ud i livet.

- Jeg startede med 15 maskiner for to år siden. Nu har jeg 200 maskiner på lager, fordelt på tre adresser. Vi har ellers lige bygget til på vores nye adresse, men det ender nok med, at vi skal bygge til igen, fortæller han, mens han viser rundt på det ene lager i Struer, hvor de istandsatte maskiner står tæt pakket.

Netop lagerets størrelse har sendt JS Maskinsalgs omsætning i vejret med raketfart.

- Der er kunder, som kommer kørende fra Brønderslev i Nordjylland, fra Sønderjylland og sågar fra Sjælland for at se vores showroom. Hvis der ikke er et ordentligt udvalg, gider man ikke køre efter det. Varer sælger varer, sådan er det jo, siger Jan Søgaard.

I begyndelsen var banken ikke vild med, at maskinhandleren opbyggede et stort lager af gaffeltrucks, palleløftere, stablere og sakselifte. Det koster jo alt sammen.

- De har heldigvis forstået forretningsmodellen og set, at det er en god idé. Lageret betyder jo også, at jeg kan levere med det samme, hvor andre forhandlere ofte har meget lang leveringstid, forklarer Jan Søgaard, som kan glæde både sig selv og bankrådgiveren med, at omsætningen blev tredoblet allerede i andet regnskabsår.

Skal se pænt ud

Men ingen varer sælger sig selv. Jan Søgaard fik ideen til at sælge løfteudstyr fra trykkeriet, hvor han selv var kunde og havde købt 50 forskellige enheder til løfteopgaver.

Så han ved, hvad han skal gøre - og ikke gøre - for at sælge maskinerne.

- Hvis man ser annoncer for brugte maskiner, så er det ofte møgbeskidte maskiner fotograferet med en mobiltelefon. Vores maskiner bliver sat i stand, serviceret, vasket og malet. Og hvis der er en revne i sædet, eller hvis batteriet er ved at være træt, så bliver det skiftet. Det skal være i orden, og når kunderne finder ud af, at de kan have tillid til mig, så vender de tilbage næste gang, siger han og viser hjemmesiden frem, hvor både nye og brugte maskiner alle er fotograferet på den samme måde, så det ser pænt ud.

Den sidder fast

Andre gange har han købt en maskine fra en uheldig kunde, som har forkøbt sig hos en anden forhandler.

- En hyppig fejl er, at man vælger en maskine, som ikke kan løfte nok. Engang blev jeg også kontaktet af én, som havde problemer med, at stableren sad fast, fordi underlaget ud til en rampe var ujævnt. Stableren manglede simpelthen frihøjde, og så måtte jeg hjælpe ham med at finde en anden maskine, der havde initialløft. En anden havde problemer med, at truck'en kørte fast i grus, fordi den havde for små hjul. Det er sådan noget, der gør, at jeg tager mig god tid til at spørge ind til kundernes behov, så jeg kan rådgive dem til at vælge den rigtige maskine, forklarer Jan Søgaard.

JS Maskinsalg er ikke færdig med at vokse. Der skal gerne komme flere maskintyper til, måske entreprenørmaskiner. Men én ting kommer ikke til at ændre sig.

- Jeg bliver i Struer. Ligger godt her i forhold til de lokale kunder og fornuftigt i afstand til dem, der kommer både nord- og sydfra. Og vi har det godt her i Struer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narko

112

Ældre mand blev standset i bil

Holstebro For abonnenter

73-årige Svend er kommet fra Herning for at se vandmasserne: - Det er fascinerende

Annonce