Annonce
Lemvig

Lokal fodboldlegende fylder 40: Coaching kan bringe ham tilbage til fodboldverdenen

Michael Kooren/Reuters
Morten Skoubo, der tirsdag fylder 40 år, er i gang med en coachinguddannelse. Den kan måske bringe ham tilbage i fodboldverdenen efter foreløbig fem års pause.
Annonce

Efter i en årrække at have været dygtig til at finde netmaskerne inde på banen - blandt andet i Lemvig, Holstebro og Struer, inden han rykkede videre til større adresser - er den tidligere målsluger Morten Skoubo i gang med at dygtiggøre sig uden for banen.

Skoubo, der tirsdag 30. juni fylder 40 år, er i gang med uddannelsen Master of Business Coaching (MBC) på Copenhagen Coaching Center.

Uddannelsen varer fire semestre, og han begyndte på det første semester sidste sommer. Coronavirus været med til at forstyrre forløbet, så han kun har kunnet gennemføre et enkelt semester på et år.

- Jeg tager uddannelsen for at lære om mennesker, hvordan folk tænker, og hvorfor de træffer bestemte beslutninger.

- Coronakrisen har slået benene lidt væk under det, og det er lidt på standby i øjeblikket. Planen er, at jeg fortsætter på andet semester efter sommerferien, siger Morten Skoubo.

Annonce

Ind- og udland

Det er fem år siden, at vestjyden indstillede sin aktive karriere, der sluttede af med et eventyr i indisk fodbold.

Han er født i Struer og flyttede som barn til Lemvig. Senere fik han sit gennembrud i FC Midtjylland, som i 2002 solgte ham til Borussia Mönchengladbach. Via West Bromwich blev han i 2004 hentet til Brøndby, og under Michael Laudrups ledelse spillede han karrierens vel nok bedste fodbold gennem halvandet år.

Succesen bragte ham til Real Sociedad, før han via Utrecht og Roda igen var tilbage i dansk fodbold i 2011, denne gang for OB.

Det er usikkert, om han vil bruge sin nye uddannelse som en returbillet til fodboldbranchen.

- Det kan godt være, at det munder ud i et job med tilknytning til fodboldverdenen, men det er for tidligt at sige endnu. Jeg har bevæget mig inden for fodbold i mange år, og man kunne godt flette tingene sammen, men det er langtfra 100 procent sikkert, at det bliver sådan, siger Morten Skoubo.

I sine første fem år som fodboldpensionist har han kun sjældent savnet fodbolden, men det hænder, at der opstår en længsel, når han bliver betaget af en spændende kamp i tv.

- Suset er i hvert fald en af de ting, jeg savner lidt ved fodbolden en gang imellem, men jeg nyder også at have et ret almindeligt liv, hvor jeg ikke skal sætte alle mine weekender hele året af til at spille fodbold, siger Skoubo.

Han spillede seks landskampe og scorede et mål for Danmark.

Palle Hedemann/Ritzau Scanpix
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce