Annonce
Leder

Vis os nu den gulerod, Mette

Hvis man kan regne på forskellige modeller og lave grafer over hypotetiske fremtidsscenarier for sygdommen, kan man også gøre det for kuren.

Det er nu tre uger siden, nedlukningen af landet for alvor tog fart. Indtil videre har skræmmebilledet været ledestjerne og motivation i kampen for at få os alle til at makke ret. Ordet skræmmebillede bruges ofte om noget overdrevent eller karikeret, men alt tyder på, at det skræmmebillede, myndighederne her maler for os, er relevant og desværre også ubarmhjertig realistisk. På mandagens pressemøde greb Mette Frederiksen (S) et nyt værktøj til styring af landet. Håb. Hvis vi alle opfører os pænt hen over påsken, er der mulighed for, at vi kan få lidt af vores liv tilbage på den anden side.

Der er lang tid til 14. april. Selv om vi efterhånden har vænnet os til mange af restriktionerne, så gør det mere og mere ondt for hver dag, der går. Især på erhvervslivet. Virksomhederne higer efter at kunne skimte lys for enden af tunnelen, og det var netop det, Mette Frederiksen forsøgte at gøre noget ved i mandagens tale. Vi får stadig ingen meldinger om, hvordan landet forventes at kunne genåbnes. Vi får ingen konkrete scenarier stillet op. Ikke endnu, i hvert fald. Vi får en antydning af lys forude og en formaning om, at det bliver taget fra os igen, hvis vi ikke opfører os ordentligt.

Sådan må det givetvis være med den strategi, de danske myndigheder har valgt gennem denne krise. Er man gået så langt allerede, må man gøre arbejdet færdigt. Ellers er alt det andet spildt. Men hvis vi skal blive ved med at tro på, at der er en plan, som også sikrer os på den anden side af den akutte sundhedsrisiko, må vi altså have mere indsigt i forventningerne.

Hvis man kan regne på forskellige modeller og lave grafer over hypotetiske fremtidsscenarier for sygdommen, kan man også gøre det for kuren. Statsministeren var bevidst uklar, men mange mennesker fortjener mere information. Det gælder ikke bare erhvervslivet. Også de svageste og de ældste. Dem, hun bad om at være de stærkeste. "I må desværre indstille jer på at indrette jer efter smitterisikoen nogen tid endnu", sagde hun. Men hvad er "nogen tid"? Taler vi et par uger mere? Eller flere måneder?

Chefredaktør Søren Egebjerg Pedersen. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce