Annonce
112

Voldsom brand i halmlade vil vare hele natten

Brandfolkene arbejder for at redde de maskiner ud, der kan reddes ud. Foto: Benny Gade
Der er store flammer fra brand i større halmlade sydvest Rom. Kreaturer har været i fare.
Annonce

Lemvig: Sent mandag eftermiddag udbrød der brand i et cirka 1000 kvadratmeter udhus på en landbrugsejendom på Kr. Bertelsensvej i Lomborg. Udhuset fungerer som både halmlager og maskinhus. Omkring to tredjedele af hallen var fyldt med store rundballer, så derfor fik ilden hurtigt fat og spredte sig til hele bygningen.

Brandvæsenet forbereder sig på en lang nat, idet man har opgivet at slukke ilden i halmen. Derfor kontrollerer man blot nedbrændingen samtidigt med, man forsøger at redde alle de maskiner ud, det er muligt.

- Vi forventer at pladerne på siderne af huset styrter sammen inden længe på grund af varmen i halmen. Derefter går vores opgave ud på at sikre, at ilden ikke spreder sig til stalden få meter ved siden af, hvor der står kreaturer, siger indsatsleder Henrik Jensen.

Den kraftige vind er med til at nære den voldsomme brand, men heldigvis bliver flammerne og røgen ført af vinden væk fra de øvrige bygninger.

Brandfolkene ruster sig derfor til en langvarig opgave, der kommer til at strække sig over det meste af natten. Kort før klokken 22 var siderne på bygningen styrtet sammen, og ifølge indsatslederen gav de anledning til en del strålevarme.

- Men branden er under kontrol, siger Henrik Jensen, der sammen med flere andre bliver afløst for natten af frivillige brandfolk.

Men tirsdag morgen forventer han at være tilbage igen.

Årsagen til branden er endnu ikke opklaret.

Branden blussede hurtigt op og flammerne slog gennem taget. Privatfoto
Den del af huset, der rummer halm, er opgivet af slukke. Derfor lader brandfolkene huset brænde ned, mens de føler med i, det ikke breder sig. Foto: Benny Gade
Brandfolkene kontrollere branden og sørger for at dæmpe ilden de steder, hvor den ikke skal sprede sig hen imod. Foto: Benny Gade
Frygten var her til aften, at branden kunne sprede sig til en nabolænge, men forventningen var, at den kan reddes. Foto: Benny Gade
Annonce
Annonce
Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Lemvig

Nyt tag kostede overskud i LGF

Annonce