Danmark

Voldsom uro på Nørrebro: Politiet kalder betjente ind fra Jylland og Fyn

Der er uroligheder på Nørrebro i København, efter at den kontroversielle partistifter Rasmus Paludan har afholdt demonstration i området søndag. Søndag eftermiddag blev en deling politifolk fra resten af landet tilkaldt som forstærkning. Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2019
Massive uroligheder på Nørrebro i København og en højrisiko fodboldkamp mellem FCK og Brøndby får politiet til at hente 40 mand ind fra Jylland og Fyn.

København: De massive uroligheder på Nørrebro i København i kølvandet af provokatøren Rasmus Paludans selvbestaltede demonstration trækker nu så store veksler på politiet i hovedstaden, at de har kaldt ekstra styrker ind fra Jylland og Fyn.

- Jylland og Fyn sender en deling på 40 mand til København. For politiet i København har nok at gøre og der er også en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby på vej, fortæller vagthavende ved Østjyllands Politi, Lars Bisgaard.

Østjyllands Politi sender således otte mand af sted til den samlede styrke, der skal aflaste de københavnske kolleger, der i bogstaveligste forstand er i ilden med demonstranter midt i København.

Politiet er på Nørrebro blevet angrebet af demonstranter med sten og andet kasteskyts, ligesom der antændes biler i bydelen. Senest er politiet begyndt at anvende tåregas for at sprede demonstranterne.

0/0

Tophistorier

Annonce
Danmark For abonnenter

Vognmændene er klar til at gøre transporten mere grøn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Sport

Riis har lukket Handbergs cykelhold: Det er vemodigt, men jeg er på ingen måde overrasket

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Tophistorier

Lemvig

Viceforstander takker af efter 37 år

Erhverv

Kemifabrikken på Harboøre Tange giver aldrig op

På afstand ligner Harboøre Tange et paradis for turister, fiskere og vilde fugle. Men når man kommer over bakken på Thyborønvej, forstyrres udsigten af et fyldigt industrikompleks med høje skorstene ude mellem Vesterhavet og Nissum Bredning. På jernbanesporet står lange rækker af kemikalievogne bemalet med Cheminovas navn, og de færreste vil være i tvivl om, hvor vi er endt. I årtier har den nordvestjyske kemifabrik været kendt for sine synder fra fortiden: En ophobning af mange ton kemikalieaffald på stranden ved Høfde 42 og på den oprindelige fabriksgrund lidt syd for det sted, virksomheden ligger i dag. Men Cheminova er ikke fortid. Nu hedder den bare FMC Site Rønland. Historien har ikke slået virksomheden ihjel, og mange vil blive overrasket over, at der stadig vandrer 450 ansatte igennem porten hver dag. Deres arbejde består i at fabrikere massevis af sprøjtegifte døgnet rundt på et område, der strækker sig over store dele af halvøen Rønland. Plantebeskyttelse, som man kalder det, til alt fra bomuldsmarker til frugtplantager og golfbaner over hele verden. Avisen Danmark er som det første medie lukket indenfor for at høre om, hvad der egentlig foregår på FMC Site Rønland, siden virksomheden fik ny ejer i 2015. Den amerikanske kemigigant FMC købte dengang Cheminova i en milliardhandel, der især udløste jackpot til hovedaktionæren, Aarhus Universitets Forskningsfond. FMC, der i forvejen var en global kæmpe inden for plantebeskyttelse, havde frem for alt brug for et brohoved ind i Europa. - Der var en produktionskapacitet, der kunne være interessant, men det handlede især om at komme ind og få nogle salgskanaler og markedsandele i Europa, siger Jakob Kyllesbech, fabrikschef på FMC Site Rønland. Den 49-årige sjællænder begyndte i jobbet i januar 2018 og flyttede til Struer, hvor han i dag bor i en lejlighed ud til Limfjorden.

HB For abonnenter

HB videre efter overtids-drama: Én kamp fra at indløse billet til jyllandsserien

112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce