Holstebro

VUC giver noget at tygge på – helt bogstaveligt

Frederik Horslund Bom, Mathias Bøgelund og Benjamin Frøkjær Pedersen samlet til morgenmad i kantinen på VUC i Holstebro. For Frederik og Benjamin er det en helt fast rutine, som de sætter stor pris på, mens Mathias sommetider drages mere af snooze-knappen end af morgenmad. Foto: PR
Morgenmad betegnes som dagens vigtigste måltid – og den gratis morgenmad på VUC giver en god og solid start på skoledagen.

Holstebro: Hver morgen mandag til fredag kl. 7.35-8 samles en kursister i kantinen på VUC om et rullebord med mælk, cornflakes, havregryn, sukker, kaffe og the - det er nemlig tid til morgenmad på VUC.

Alle kursister kan gratis spise morgenmad hver dag - og 2 af de kursister, der benytter sig af tilbuddet, er Benjamin Frøkjær Pedersen og Frederik Horslund Bom.

De spiser morgenmad sammen alle dage på nær torsdag, hvor de ikke har timer. Menuen er lige så fast som traditionen.

De mener begge, at det er værd at stå lidt før op for at få denne gode start på dagen. Og fik de ikke morgenmad på skolen, var det faktisk langt fra sikkert, at de ville få spist overhovedet.

Uddannelsen kalder

Frederik Horslund Bom trængte til oplevelser og havde ikke længere lyst til at være butiksansat, som han ellers var udlært til. Han backpackere i Australien og rejste bagefter til Dublin, hvor han arbejdede i to år. Her uddannede han sig til personlig træner, og så lå drømmen om at blive fysioterapeut lige for.

Derfor har han gennem de seneste små 2 år tygget sig i gennem en HF, så han kan blive klar til at begynde på fysioterapeutuddannelsen til august/september.

Benjamin, der er uddannet bager, skal også finde andre morgenrutiner efter sommerferien. Her begynder han på Erhvervsakademiet, hvor han skal læse finansøkonom med det mål at blive ejendomsmægler.

- Da jeg startede på min HF, troede jeg, jeg ville læse psykologi - men det kræver godt nok meget arbejde og mange år på SU, siger Benjamin, der supplerer SU´en med et fritidsjob som bager.

Slut med morgenmaden

Til juni er det altså slut med at spise morgenmad sammen med vennerne.

Og det gør lidt ondt.

- Vi kommer helt klart til at savne at spise morgenmad sammen, når vi er færdige til sommer, siger Benjamin.

0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce