Annonce
Navne

VUC skal have en ny forstander

Gert Sander Jensen går på pension. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Gert Sander Jensen går på pension efter 27 år på posten som forstander for VUC i Holstebro, Struer og Lemvig.
Annonce

Holstebro/Struer/Lemvig: Gert Sander Jensen går på pension og forlader dermed stillingen som forstander for VUC Holstebro-Lemvig-Struer efter 27 år på posten.

Dermed skal VUC Holstebro-Lemvig-Struer nu i gang med at finde en rektor, som kan overtage, når det nye skoleår banker på i august.

Den afgående forstander er ikke i tvivl om, at det er en vigtig opgave, han overlader til sin efterfølger.

- Kravene til uddannelse har aldrig været højere. Derfor er det afgørende, at vi har et VUC til at samle dem op, der ikke kom helt i mål første gang, og til at opkvalificere og forny viden. VUC er muligheder, og der skal også være muligheder i fremtiden, siger han.

Også bestyrelsen, som henover de kommende måneder skal finde frem til en ny rektor, er bevidst om VUC’s vigtige rolle i en fremtid med krav om mere uddannelse og løbende opkvalificering.

Bestyrelsesformand Asbjørn Christensen peger derfor på vigtigheden af at finde en rektor, som kan navigere i den politiske virkelighed, VUC befinder sig i. Pålagte økonomiske besparelser og positive konjunkturer med en høj beskæftigelsesgrad - og deraf faldende kursisttal - har udfordret sektoren de seneste år, mens øget politisk bevidsthed om vigtigheden af VUC’s rolle i opkvalificering og efteruddannelse samtidig giver muligheder. Eksempelvis fik sektoren i 2019 tildelt en redningspulje på 50 millioner kroner til støtte af trængte afdelinger i yderområderne.

- Uddannelsesverdenen er et til tider uroligt politisk farvand – præget af hyppige ændringer i lovgivning og vilkår og med skiftende politiske prioriteringer og tiltag. Gert har gennem sine mange år navigeret sikkert og stabilt gennem dette, og vi leder derfor efter en kandidat, der på samme vis forstår den vigtige samfundsopgave, VUC løser, har fornemmelse for det politiske arbejde, og som vil videreføre den tradition, VUC Holstebro-Lemvig-Struer har for at samarbejde bredt med resten af VUC-sektoren og de øvrige lokale uddannelsesinstitutioner. Det giver mere ro, flere handlemuligheder og en stærkere institution. Herudover er det afgørende, at en ny kandidat rummer ledelseskvaliteter, der matcher og nærer kulturen på en skole som VUC Holstebro-Lemvig-Struer, og har et strækt blik for sit personale og skolens pædagogiske udvikling, siger bestyrelsesformanden.

Bestyrelsen har på et ekstraordinært bestyrelsesmøde fastlagt ansættelsesprocessen og forventer at kunne udpege en kommende ny rektor inden sommerferien 2020.

meja/navnered.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce