Annonce
Erhverv

Wærket må udskyde stor åbning

Centerleder Jesper Vinther Fruergaard må udskyde indvielsen af det nye vandkulturcenter i Thyborøn på ubestemt tid. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Centerleder frygter, at udskydelsen af åbningen af vandkulturcenter kan koste op mod en halv million kroner i manglende indtægter
Annonce

Thyborøn: Badeglade gæster til det kommende vandkulturcenter i Wærket i Thyborøn må væbne sig med yderligere tålmodighed.

Åbningen var ellers planlagt til 20. juni, men restriktionerne i forlængelse af coronakrisen gør, at åbningen er udskudt på ubestemt tid.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan åbne som planlagt. Men det er sådan situationen er, og det er ikke noget, vi kan gøre ved. Det havde været træls, hvis byggeriet havde været årsagen til forsinkelsen. Men denne situation er ude af vores hænder, siger centerleder Jesper Vinther Fruergaard.

I disse dage er håndværkere i gang med at lægge sidste hånd på byggeriet, hvor én af centrets to idrætshaller er blevet omdannet til et vandkulturcenter. Det er planen, at byggeriet skal afleveres 16. juni, og centerlederen regner også med, at den tidsplan kommer til at holde.

Annonce

Håber på august

Til gengæld ved han endnu ikke, hvornår han i stedet kan byde på en grand opening af den 37 millioner kroner dyre ombygning af Wærket.

- Vi håber at kunne holde den store åbning i løbet af august, men vi må se, hvornår det kan lade sig gøre. Det vil ikke heller ikke give den store mening at holde en stor åbningsfest, hvis det kun er muligt at samle 50 mennesker. Samtidig skal datoen for en åbningsfest også koordineres med de fonde, der har været med til at finansiere byggeriet, siger Jesper Vinther Fruergaard.

Med den forsinkede åbning kan han se frem til, at Wærket kommer til at miste et sted mellem 250.000 og 500.000 kroner i manglende indtægter fra de første måneder, hvor vandkulturcentret skulle have været åbnet.

- Vi havde budgetteret med, at op mod 70 procent af vores indtægter skulle komme i turist-månederne juni til september. Kan vi komme i gang i august, kan vi formentlig få en del af indtægterne ind igen. Men hvis vi først kan åbne i september, så ryger en stor del af den budgetterede omsætning for i år, siger centerlederen.

Han regner med, at det vil være muligt at søge støtte gennem nogle af de hjælpepakker, regeringen har stillet til rådighed i forbindelse med coronakrisen, lige som han også håber på hjælp fra forskellige fonde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Fastholder: - Jeg så ulven

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce