Annonce
Navne

Wyman tabte rytmen efter 30 år som rullesten

Bill Wyman er født William George Perks, men skiftede navn som ung mand. Inspirationen til det nye efternavn kom fra en soldaterkammerat. Arkivfoto: Carl Court/Ritzau Scanpix
Bill Wyman var bassist i et af historiens største rockbands, The Rolling Stones, da de toppede. Men så led hans liv og karriere et knæk. Søndag bliver han 85.

80: Selv om Bill Wyman for næsten tre årtier siden forlod The Rolling Stones, huskes han stadig som en central del af det ikoniske bands historie og identitet.

Den engelske bassist satte således sit musikalske præg på rockbandet gennem mere end 30 år med sine rytmiske kvaliteter.

Søndag den 24. oktober fylder han 85 år.

Annonce

London-fødte Bill Wyman mødte for første gang The Rolling Stones i 1962, da han med sin hjemmelavede bas gik til audition for at overbevise bandets medlemmer om, at han var den rette for de rullende sten.

Det blev startskuddet til et længerevarende musikalsk ægteskab med gruppen, der blev en massiv global succes med deres fængende rock'n'roll.

Mens sanger Mick Jagger og guitarist Keith Richards blev kendt for den vilde livsstil med druk og narkotika, var Bill Wyman en mere stille personlighed. Han rørte sjældent stofferne og blev ikke på samme måde en kendis.

Wyman menes at have været i seng med flere end 1000 kvinder. Det var hans form for stoffer, som aldrig var i fare for at føre til en overdosis, sagde han til The Guardian i 2006.


Han fik dog ry for at have en veludviklet libido. Wyman menes at have været i seng med flere end 1000 kvinder. Det var hans form for stoffer, som aldrig var i fare for at føre til en overdosis, sagde han til The Guardian i 2006.

Et forhold til en bestemt kvinde havde dog alligevel en skadelig effekt. Faktisk var Mandy Smith kun en pige, 13 år gammel, da Bill Wyman - i en alder af 47 år - faldt pladask for hende.

Trods 34 års aldersforskel indledte de et forhold. De begyndte at sove sammen, da hun var 14, og blev gift, da hun var 18.

Ægteskabet, Wymans andet, holdt dog kun to år. Det kaos, det efterlod i hans privatliv, var med til at få ham til at endegyldigt forlade Rolling Stones i starten af 90'erne.

Forholdet til den purunge Mandy Smith er der blevet set med mere kritiske øjne på i eftertiden. Blandt andet blev en ny dokumentarfilm om Bill Wymans liv taget af plakaten i 2019, da der blev protesteret over, at filmen tog for let på den sag.

Wyman har siden fået mere ro på privatfronten. Siden 1993 har han været gift med Suzanne Acosta, som han har tre døtre med.

Ud over sin rolle som Stones-bassist har Bill Wyman været involveret i diverse andre projekter, hvilket både rummer musik, fotokunst, forfatterskab og endda arkæologi og skattejagt.

Allerede mens han spillede i bandet, udgav Bill Wyman flere soloalbums, og det er i alt blevet til seks af slagsen. Efter bruddet har han også udgivet musik og turneret som leder af bandet Bill Wyman's Rhythm Kings, som senest udgav en plade i 2018.

Annonce
Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Annonce