Afgifter. Er dobbeltmoral dobbelt så godt

(ARKIV) Modelbillede af ryger. Prisen for en pakke cigaretter skal fordobles fra 40 til 80 kroner. Derudover skal der indføres lovkrav om, at butikkerne skal gemme tobaksvarer under disken, at cigaretter skal i neutrale pakker, og at børn og unge ikke må ryge på skolerne eller i skoletiden. Det mener Danske Regioner. Det skriver Ritzau, mandag den 8. april 2019.. (Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)

Afgifter. Er dobbeltmoral dobbelt så godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Alle er ved at falde over hinanden for at hæve cigaretpriserne. Flere af dem vil også fjerne diesel og benzinbiler.

Senest har danske regioner foreslået at hæve prisen på cigaretter til dobbelte. De ansatte må ikke ryge i eget hjem eller på offentligt område.

Skal arbejdstilsynet kontrollere det? Eller kommer der er et specielt rygepoliti?

Hvad bliver det næste: ingefærshots og kosttilskud, der er sygdomsfremkaldende?

Eller bliver det næste registrering af rygere i et kartotek?

Politikerne siger, ved festlige lejligheder, de ønsker at alle skal stoppe eller ikke begynde på rygning.

Det er da godt ! Næh, det er det ikke ...

For der er bare den lille detalje, at staten har indtægter på i omegnen af 50 milliarder på biler og cigaretter. Før i tiden blev det da også, ved finansloven, brugt som budgetlim.

De får det tilbage i nakken, hvis kilden pludselig tørrer ud. Regionerne f. eks. Hvis alle stopper med at ryge i morgen, kan de derfor være hel sikre på, at blive sparet væk. Det gør de måske også alligevel.

Banderne får sidegevinsten. Et produkt mere til deres kollektion. Så skal der bruges flere politibetjente, flere exitprogrammer. Kredsløbet holdes i gang..

Hvorfor ikke lade tiden løse det?

I dag er der ikke mange, som spiser skråtobak rullet rundt i aske. Det er sket uden kurser i skråtobakafvænning eller andre kinesisk lignende tiltag.

Det kan de frelste økoer og fremtidsforskere ikke vente på.

Imens gør de unge oprør mod politisk korrekthed. Ryger og indtager snus.

Er vi glade eller hva´?

Afgifter. Er dobbeltmoral dobbelt så godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce