Erhverv. Den danske pelssektor er verdens bedste


Erhverv. Den danske pelssektor er verdens bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Thomas Danielsen, MF (V), medlem af Folketingets Miljø- og fødevareudvalg
Thomas Danielsen fra Venstre.
Debat. 

Debat: Pelssektoren herhjemme bidrager betydeligt til jobskabelse og eksport takket være vores danske minkavlere, der producerer skind af højeste kvalitet og derfor er med helt fremme på de store, globale markeder. Et stort fokus på dyrevelfærd, bæredygtighed og kvalitet i den danske pelssektor betyder, at de danske skind suverænt er de mest eftertragtede i verden. Det skyldes blandt andet vores høje danske standarder for pelsproduktion, som hele tiden skubbes i en mere bæredygtig retning. Bæredygtighed har afgørende betydning i pelsproduktionen, hvilket blandt andet betyder, at hele minken udnyttes. Eksempelvis udnyttes minkens fedt til biodiesel og kroppen til gødning. Desuden baseres minkfoderet i høj grad på restprodukter som kyllingeafskær. Der er ikke noget at sige til, at merprisen for danske minkskind i gennemsnit er 50 kroner højere end for udenlandske. Det er altså en sektor i særklasse, der bidrager markant til den danske vækst og velfærd - det på trods af modstand fra organisationer som Anima og Dyrenes Beskyttelse. Hele 6000 personer er herhjemme direkte beskæftiget inden for pelssektoren og endnu flere indirekte.

Med en årlig produktion på cirka 17 millioner skind er den danske pelssektor en af verdens største. Og læg så den høje kvalitet oveni, så har vi en enormt betydningsfuld sektor, der ikke alene bidrager markant til den danske vækst, men også markerer Danmark på verdenskortet og styrker det positive danske omdømme på nye markeder som Sydkorea og Mellemøsten. Efterspørgslen internationalt er enorm. Eksempelvis står minkskind alene for omkring 30 procent af den danske eksport til betydningsfulde markeder som Kina og Hong Kong. De danske minkavlere tegner sig for 30 procent af produktionen på verdensplan, og vores skind sælges til en pris, der er 30 procent højere end skind fra andre lande.

Vores danske minkavlere gør et fantastisk stort stykke arbejde. Tak for jeres store samfundsøkonomiske bidrag og for at sætte Danmark på verdenskortet med bæredygtige produkter.

Erhverv. Den danske pelssektor er verdens bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce