Havmøller. 8200 arbejdspladser, hvor naiv kan man være?


Havmøller. 8200 arbejdspladser, hvor naiv kan man være?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Jens Kirk, Velling Kirkeby 14C, 6950 Ringkøbing
Helveg vil firedoble vindmøller på havet ARKIVFOTO. Illustrati
Debat. 

Debat: På mødet i Lemvig på borgmesterkontoret mellem energiministeren og borgmestrene fra Lemvig og Holstebro samt viceborgmesteren fra Ringkøbing om en fremtidig stor havmøllepark ud for den jyske vestkyst, placeret et sted cirka 20 kilometer ude i havet på strækning mellem Hvide Sande til Thyborøn kom det frem, at der ville være 8200 arbejdspladser i vente i etableringsfasen af en 800 MW stor havmøllepark.

Med de erfaringer, der foreløbigt er gjort med hensyn til Vesterhav Syd og -Nord er det utopi. Før vedtagelsen i Folketinget i 2016 af Vesterhav Syd og -Nord løb folketingsmedlem for de Radikale, Andreas Steenberg, sammen med havnedirektøren rundt herude, (man troede næsten at Hvide Sande var blevet radikal område) dog mest i Hvide Sande og lovede 6000 nye arbejdspladser, hvis de to mølleparker blev etableret. Efter korrektion blev det til cirka 1500 årsværk. Men som det ser ud i dag, vil de 90-95 procent af eventuelle arbejdspladser ikke være i Danmark. Mon ikke også de 8200 lovede arbejdspladser omregnet til cirka 2000 årsværk pr. år over fire år vil blive i udlandet? Der kan måske blive 50 - 100 flygtige arbejdspladser, hvor arbejderne af og til køber en hotdog eller en sandwich.

Nu er det kommet så vidt, at de tre kommuner hver for sig har sendt høringssvar til energiministeren. Lemvig og Holstebro kommuner er tilfredse, hvis møllerne placeres 20 kilometer fra land. Mon ikke de har glemt, at det med sandsynlighed vil være 11-13 MW møller 230 - 240 meter høje (monstermøller), som kan ses på en afstand af over 30 kilometer? Fra Ringkøbing Kommune er høringssvaret, at de foretrækker en sydlig placering mindst 30 kilometer fra land.

Man sidder måbende tilbage og spørger sig selv om, hvorfor er man ikke gået sammen om et svar til energiministeren og i det svar sagt, vi tre kommuner går ind for én stor samlet havmøllepark 30 kilometer fra kysten ud for for eksempel Thorsminde og samtidig pointere, at Vesterhav Syd og-Nord bør tænkes ind i en havmøllepark på for eksempel 1000 MW, da der nu alligevel er et stop i arbejdet der på grund af udarbejdelse et VVM-tillæg. Dette fordi man fortsat ønsker at kunne tilbyde et attraktivt turistområde. Men når man ikke samlet sender et høringssvar, er det så for at man hver især er så forhippet og tror på, at man får nogle af de 8200 (2000 pr. år over fire år som aldrig kommer) arbejdspladser og offshore ved havnene i både Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande?

Igen, hvorfor sender man ikke et fælles høringssvar og i dette pointerer, at kystlandskabet ikke må vandaliseres, og hvori der også tænkes på de, der har sommerhuse og betaler en stor ejendomsskat, også gerne skulle kunne være her fremover sammen med turister i de lejede huse? Det der eventuelt tjenes på karrusellerne, bør jo ikke sættes til på gyngerne.

Havde man sendt et samlet høringssvar fra de tre kommuner til energiministeren, om at det er sådan, vi ønsker det, så var det blevet sådan. Nu kan han vælge og vrage, lige hvad han vil, uden at de berørte kommuner får noget at sige, - en god position at have som minister.

Havmøller. 8200 arbejdspladser, hvor naiv kan man være?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce