I en grøn retning. Naturen, miljøet og folk der bor her


I en grøn retning. Naturen, miljøet og folk der bor her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Karsten Filsø, Sønderkærvej 8, Ulfborg, byrådsmedlem for SF
Fotograf Ole Mortensen
Debat. 

Debat: For få år siden lavede Holstebro Kommune en analyse over, hvilke grunde tilflyttere til vores kommune gav for at flytte netop hertil.

Naturen kom ind på en fjerdeplads efter handel, studier og kultur. Os der bor her kender godt de naturmæssige værdier, som SF anser for at være en juvel, vi skal passe på. Naturen er varieret og rig fra havet og Nissum Fjord over hederne til Limfjorden og søerne ved Sevel.

Som formand for kommunens udvalg for Natur, Miljø og Klima arbejder jeg og de andre i udvalget ved hvert møde på at finde balancen mellem benyttelse og beskyttelse.

Borgerne ejer 1500 hektar kommunal skov og hede fordelt på 23 lokaliteter. Mange har glæde heraf til motion og rekreation.  Vi har besluttet at 10 procent af disse arealer nu er udlagt som naturskov, hvilket vil sige, at naturen fremover råder. Det giver en stor stigning i biodiversiteten, altså artsrigdommen ved planter og dyr.

Landbruget har en central rolle som forvaltere af det åbne land. Vi har et godt samarbejde med landbruget i Holstebro Kommune. SF ser gerne et endnu større areal omlagt til økologisk landbrug. Men det er forbrugerne og ikke andre, der bestemmer takten i den omstilling. Landbruget omstiller sig i takt med større efterspørgsel. Nu er omkring 9 procent af markerne i vores region dyrket økologisk.

Netop beskyttelsen af natur og landskab har betydet, at SF har stemt nej til møller ved hederne i Idom og på engene ved Husby. Derimod vil vi gerne prioritere produktion af grøn energi andre steder, både møllestrøm, jordvarme og solenergi. Vi forslår indgåelse af partnerskaber med landsbyer om selvforsyning af grøn energi. Områdets sommerhuse bør også omlægges i en grøn retning.

Om kort tid får vi en Naturpark Nissum Fjord og en Geopark Vestjylland. Begge dele bygger på de styrker, vi har i natur og landskab, samt i den kultur vi er en del af herude. Vi vil selv få større bevidsthed om vore værdier, og turismen vil kvalitetsmæssigt løfte sig, viser erfaringer andre steder.

I en grøn retning. Naturen, miljøet og folk der bor her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce