Politik. Grænsekontrollen er spild af penge


Politik. Grænsekontrollen er spild af penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Andreas Steenberg, MF, Radikale Venstre, valgt i Vestjylland
Andreas Steenberg
Debat. 

Debat: Til nytår havde grænsekontrollen tre års-fødselsdag. Mange borgerlige politikere fejrede dagen på Facebook og andre steder. De henviste til en opgørelse, som DR havde lavet: På tre år er der afvist 6144 personer, beslaglagt 801 våben og rejst 5479 sigtelser.

Åbenbart er det en succes. I al fald hvis man spørger Dansk Folkeparti.

Lad os se lidt på, hvad resultaterne har været: For hver 300 mandetimer blev der afvist én person (hvoraf de fleste på grund af manglende pas og ikke udlændinge). For hver 340 mandetimer blev der rejst én sigtelse. For hver 2300 mandetimer blev der beslaglagt ét våben.

På et helt år afviste en grænsemedarbejder altså seks personer, rejste seks sigtelser og beslaglagde under ét våben.

Af sigtelserne og afvisninger drejede kun meget få sig om asylansøgere. Mange sigtelser var mindre forseelser såsom glemt pas, manglende sele med videre. Altså en masse tid på meget, meget lidt.

Siden grænsekontrollen blev indført, er politiets sagsbehandlingstider eksploderet. Sagsbehandlingstiderne på drab, drabsforsøg, voldtægt, grov vold og grove røverier steget med 36 procent siden 2014. For indbrud, økonomisk kriminalitet, cyberkriminalitet og tyverier er de steget henholdsvis 44, 48, 66 og 91 procent siden 2014/15.

Politiet selv var imod grænsekontrol. De vil hellere bruge deres tid på noget, der virker bedre. Skulle vi ikke lytte til dem? Det synes vi i Radikale Venstre.

Politik. Grænsekontrollen er spild af penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce