Politik. Når studehandler bliver personlige

Karsten Filsø. Pressefoto

Politik. Når studehandler bliver personlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi har set nogle eksempler på politiske studehandler, der mest af alt tjener til at skaffe en politiker nogle flere stemmer på hjemegnen, fremfor at tjene et samfundsmæssigt formål.

Det mest åbenlyse eksempel er DF-eren Kim Christiansens otte kilometer omfartsvej syd om hans hjemby Mariager. Der har end ikke været lokal efterspørgsel til vejen. Vejen koster 377 millioner statskroner. Andre steder undrer kommunalpolitikere sig. De må nemlig selv betale med kommunale penge, når der skal laves en omfartsvej.

Venstres mangeårige trafikordfører Svend Heiselberg fik nærmest en lignende omfartsvej i afskedsgave, da han stoppede som politiker. En to-sporet motortrafikvej på seks kilometer uden om landsbyen Nors i Thy nær hans bopæl. Pris 153 millioner i 2005.

Kristian Thulesen Dahl forstår dette spil og har mindst to gange krattet ting til sin hjemegn. Han satte en stopper for, at politiskolen kunne ligge i Herning, selvom regeringen ønskede det. I stedet blev skolen placeret hjemme i hans valgkreds i Vejle.

Senest har han og DF fastholdt, at der bygges en ny jernbane til Billund tæt på hans bopæl. Trafikforskere ryster på hovedet, og påpeger at passagerer til lufthavn og Legoland meget billigere kan fragtes med bus. Billundbanen til Thulesen Dahl var DFs pris for at gå med i trafikaftalen med rød blok, og det var prisen, da DF sprang over til blå side for nylig. Plus omfartsvejen til Kim fra Mariager.

Sognerådspolitikken har en alvorlig konsekvens for midt og vestjyder, idet trafikinvesteringerne ikke længere rækker til at lave strækningen fra Vejle til Struer om fra diesel til eltog. Det betyder, at rejsende på strækningen i mange år frem skal skifte tog i Vejle og dermed forsinkes ved togrejser mellem Vest- og Østdanmark. Regeringen kalder nu strækningen herop til Struer for den nordvestjyske sidebane. Det lyder ret provinsielt. Til gengæld får vi en Tullebane til Billund.

Disse personligt fordelagtige studehandler har den konsekvens, at pengene ikke kan bruges til andre mere nyttige formål. Jeg håber vælgerne gennemskuer det og stemmer derefter.

Politik. Når studehandler bliver personlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce