Skattely. Lad os få en rimelig debat


Skattely. Lad os få en rimelig debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv
Billede
Debat. 

Debat: For nylig kom EU endelig med en liste over lande, som regnes som mulige skattely. Det skal ses i lyset af, at der gennem de sidste år har været en række sager, hvor virksomheder og enkeltpersoner er blevet hængt ud, fordi de på en eller anden måde har haft noget at gøre med lande, som nogen har betegnet som skattelylande. Det er i den sammenhæng vigtigt at understrege, at det ikke er ulovligt at have penge stående i udlandet eller have datterselskaber i andre lande. Men visse medier har været gode til at mistænkeliggøre virksomheder og enkeltpersoner i en sådan grad, at man næsten skulle tro, at de allerede var blevet stillet for en dommer og dømt for skatteunddragelse.

 

Nu er EU så kommet med en såkaldt skattely-liste. Det kan vi fra Dansk Erhvervs side kun bifalde, for endelig kan vi svare på spørgsmålet: Hvad er et skattelyland? Og virksomhederne har en konkret liste at forholde sig til. På den måde slipper man for uretmæssigt at blive hængt ud, fordi en eller anden selvbestaltet organisation har lavet sin egen "piratskattelyliste". Vi har for eksempel set eksempler på, at Grønland og Færøerne figurerer over skattelylande på sådan en "piratskattelyliste". Hvilket sætter absurditeten lidt i perspektiv - for det er ikke lige de lande, man forbinder med skatteunddragelse.

 

Det er vigtigt, at der er styr på skattebetalingerne. At virksomheder og privatpersoner overholder loven. Men det er også vigtigt, at virksomheder og privatpersoner ikke bliver hængt uretmæssigt ud, og derfor hilser vi EU's nye skattely-liste yderst velkommen.

Skattely. Lad os få en rimelig debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce