Tandpleje. Regionspolitikerne står med aben


Tandpleje. Regionspolitikerne står med aben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Stine Brems Mørcholdt, Høghusvej 30, 8300 Odder. Formand for Region Midtjyllands Tandlægeforening
Axel Schütt
Debat. 

Debat: Politikerne i Region Midtjylland er blevet bragt i en ubehagelig klemme. Regionen har nemlig ikke penge nok til at give regionens borgere det nødvendige tilskud til tandpleje.

Problemet er, at Sundhedsstyrelsen har indført nogle retningslinjer, som tandlægerne skal overholde. Disse retningslinjer trådte for alvor i kraft inden for voksentandplejen i april 2015. Men inden da havde den daværende regering fjernet 300 mio. kr. (svarende til over 20 %) fra det samlede beløb, som regionerne råder over til tilskud til patienterne i den almene voksentandpleje.

Nu står regionspolitikerne med aben, for det er dem, der har ansvaret for, at økonomien hænger sammen inden for sundhedsvæsenet, herunder voksentandplejen.

I Region Midtjyllands Tandlægeforening kan vi godt forstå, hvis der blandt kandidaterne til det kommende regionsvalg er en del frustration over, at der ikke er penge nok til forebyggelse og behandling af voksnes tandsygdomme.

Men vi vil også gerne opfordre til, at regionspolitikerne undlader at falde for fristelsen til at tørre ansvaret af på tandlægerne. Vi har oplevet Bent Hansen mistænkeliggøre hele tandlægestanden for at snyde på vægtskålen ved at bruge Sundhedsstyrelsens retningslinjer forkert. Det synes vi er under lavmålet.

Tandlægerne i Region Midtjylland arbejder ud fra nøgleordene forebyggelse, faglighed og høj kvalitet. Vi går efter at behandle vores patienter så lidt som muligt - og så meget som nødvendigt. Sundhedsstyrelsen har fastsat retningslinjer for, hvad der er nødvendigt. Disse retningslinjer skal tandlægerne efterleve. Og det gør vi gerne, for vi er enige med Sundhedsstyrelsen i, at retningslinjerne er en rigtig vej til at give patienterne den korrekte forebyggelse og behandling. Men så må politikerne på Christiansborg også sørge for, at der er penge nok i regionernes kasser til at give patienterne det nødvendige tilskud.

 

 

 

 

Tandpleje. Regionspolitikerne står med aben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce