Uddannelse. De ekstra studiepladser bør være i Holstebro


Uddannelse. De ekstra studiepladser bør være i Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Susanne Buch, Gyden 2, Bøvlingbjerg, SF, Region Midtjylland, og Karsten Filsø, Sønderkærvej 8, Ulfborg, SF, Holstebro Kommune, folketingskan

Tim K. Jensen/TJ -
Debat. 

Debat: Sygeplejeskole til Herning lyder den glade overskrift i Herning Folkeblads mandagsudgave. Udvikling i Herning er dem velundt, men vi mener, det er en kæmpefejl at placere en afdeling af sygeplejerskeuddannelsen i Herning. Når man kan lade syge mennesker køre fra Holstebro til Gødstrup ved Herning, kan man vel også lade raske unge studerende køre den anden vej til Via University College i Holstebro.

Vi er helt på linje med De Radikales udmelding om at prioritere sygeplejerske uddannelsen i Holstebro. Hvorfor det? I 2020 lukker Holstebro Sygehus, og området mister 1800 arbejdspladser. Mellem 200 og 300 nye sundhedsfaglige jobs er eller vil blive oprettet på Center for Sundhed. Facit er mindst 1500 mistede jobs på sundhedsområdet. Vi er i Holstebro byråd uanset partifarve meget bevidste om værdien af VIA University College. I dag er der syv uddannelser inden for sundhed, social og pædagogik samt bygningskonstruktøruddannelse; og en mindre satellit for læreruddannelse.

Sygeplejestuderende er ikke kun i praktik på hospitaler. Kommunale praktikpladser er også en vigtig del af en uddannelse. Det er en super idé at opdimensionere sygeplejeuddannelsen med 60 pladser, men det giver ingen mening at lade en del være fast knyttet til Herning. Alle studerende vil fortsat skulle i praktik ved både hospitalet i Gødstrup samt i kommunerne. Vi er bevidste om risikoen for, at Herning byråd efter sygehusets flytning til Gødstrup vil arbejde for, at de sundhedsfaglige uddannelser bør udgå fra Herning med baggrund i læringsmiljøet på sygehuset. Vi mener, det er vigtigt fortsat at styrke den sundhedsfaglige del, der allerede er ved campus i Holstebro. Sygeplejestudiet hører naturligt sammen med ergo- samt fysioterapeutuddannelsen, derfor er vi helt klare i mælet, når vi siger: Læg alle de nye studiepladser i Holstebro, hvor alle alligevel skal søge om optagelse, og lad hospitaler og kommuner fordele klinikpladserne sammen med VIA i Holstebro.

Uddannelse. De ekstra studiepladser bør være i Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce