Belsac fusionerer med buksevirksomhed og flytter

Camilla Dalager fra Belsac har solgt halvdelen af taskevirksomheden, der flytter fra Vemb, hvor virksomheden har ligget i 46 år. Arkivfoto.

Belsac fusionerer med buksevirksomhed og flytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taskevirksomheden Belsac er næsten synonym med Vemb. Nu har ejeren solgt halvdelen af virksomheden, der flyttes til Nordjylland.

Vemb: Efter 46 år har taskevirksomheden Belsac valgt at sætte bygningerne i Vemb til salg og flytte fra byen.

Det er ejer og direktør Camilla Dalager, der har truffet beslutningen samtidig med, at virksomheden er fusioneret med buksevirksomheden Scholdan-Lentz i Brønderslev, der ejes af Belsacs tidligere salgsdirektør Rasmus Scholdan Kristiansen.

- Det er da vemodigt at forlade Vemb, da der er meget historie og tradition forbundet med virksomhedens placering her i Vemb. Nu bliver der rippet op i det, og det tror jeg faktisk er sundt. Jeg synes, at der var nogle spændende muligheder i samarbejdet med Scholdan-Lentz, og det glæder jeg mig til, siger Camilla Dalager, der har solgt halvdelen af Belsac til Rasmus Scholdan Kristiansen, og til gengæld har købt halvdelen af hans buksevirksomhed.

- Vi bliver to om at drive det. Rasmus og jeg kender hinanden og har tidligere haft et rigtigt godt samarbejde. Vi kan begge se nogle spændende ting ved at blive til én virksomhed, siger Camilla Dalager, der understreger, at virksomheden beholder de to mærker Belsac og Scholdan-Lentz.

Fire ansatte sagt op

Belsac blev grundlagt i en taglejlighed ved Den Røde Plads i Holstebro i 1971, men allerede året efter flyttede den 21-årige Poul Hansen produktionen af tasker i kernelæder til Vemb.

Siden er virksomheden blevet udvidet syv gange. I slutningen af 1980'erne var der knap 90 ansatte, da virksomheden valgte at flytte den løntungeproduktion til Portugal. Mens administration og design stadig foregår i Vemb.

I dag er der seks ansatte, og mens Camilla Dalager og én ansat fremover skal arbejde med design fra Holstebro, bliver de fire øvrige medarbejdere opsagt - blandt andet Camilla Dalagers egen mor på 68 år.

- Lager og administration flytter til Brønderslev, og på grund af synergier flytter medarbejderne ikke med. En af de ansatte og jeg selv kommer til at sidde i nye lokaler indrettet i mit private hjem i Holstebro, hvor vi skal stå for den kreative del af virksomheden, siger Camilla Dalager.

Skal også lave bukser

Camilla Dalager ligger heller ikke skjul på, at fusionen med Scholdan-Lentz betyder, at kun kommer til at arbejde mere med det, hun brænder for.

- Jeg får mere tid til at arbejde med indkøb og hele den kreative del, som er det, jeg brænder for. Samtidig skal Rasmus tage sig af salg og det administrative, som er den del han synes er sjovest. Så det er et samarbejde, som vi begge kan se fordele ved og glæde sig til, siger hun.

- I den ny virksomhed bliver der mulighed for at ændre på nogle ting og gøre andre ting på nye måder, så selvom det er vemodigt, er det også spændende, da jeg ser nogle nye muligheder, siger Camilla Dalager.

I den nye konstellation kommer Camilla Dalager også til at arbejde med bukser.

- Det er en spændende udfordring, jeg glæder mig til, siger hun.

Belsacs bygninger bliver en ad de kommende dage sat til salg, og Camilla Dalager regner med, at Belsac er færdig med flytningen i slutningen af juni.

Grundlæggeren af Belsac, Poul Hansen - Camilla Dalagers far - døde i 2009.

Belsac fusionerer med buksevirksomhed og flytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce