Dykkerfirma oplever brat dyk i overskud

Selvom overskuddet er faldet med to tredjedel kan de to direktører i JD Contrator, Rasmus Normann Andersen og hans far Gert Normann Andersen, stadig tillade sig, at være tilfredse. Foto: Tommy Kofoed

Dykkerfirma oplever brat dyk i overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dykkerfirmaet JD Contractor har oplevet at overskuddet er faldet med to tredjedele. Direktøren kalder det dog acceptabelt, da konkurrencen er hård.

Holstebro: I mange år har dykkerfirmaet JD Contractor haft en lukrativ forretning med specialopgaver på havets bund rundt om i verden. Men nu betyder et voldsomt fald i olieprisen at firmaet har fået voldsom konkurrence. Mange opgaver indenfor olie- og gasbranchen er nemlig standset, og det har fået leverandører til olie- og gasbranchen til at lede efter andre markeder - også indenfor JD Contractors niche.

Det kan ses i regnskabet fra firmaets moderselskab G.N. Underwater Invest, der blev afsluttet 31. juni. Overskud før skat lyder på 39,9 millioner kroner, mens det tilsvarende overskud sidste regnskabsår var på 109 millioner kroner.

Det er de færreste direktører, der vil være tilfreds med et overskud som falder med to tredjedel, men administrerende direktør i JD Contractor Rasmus Normann Andersen tager konkurrencesituationen i betragtning.

- Nu må du ikke skrive, at vi er utilfreds og ved at lukke, for det er vi slet ikke. Regnskabet er acceptabelt fordi der overskud. Næsten alle konkurrenter sejler med underskud, og derfor kan vi ikke tillade os at klage, siger Rasmus Normann Andersen, og forklarer at det faldende overskud er et billede på, hvor hårdt presset markedet er i øjeblikket.

JD Contractor er mest kendt for at finde vrag af historiske skibe og ubåde på havets bund, men tjener pengene på specialopgaver, blandt andet udlægger, nedgraver og reparerer kabler og rør på havbunden og har en række specialiserede skibe og undervandsrobotter.

Firmaet er grundlagt i 1972 af Gert Normann, der i dag også er direktør og arbejder med special projekter, mens det er hans søn, Rasmus Normann Andersen, der står for den daglige drift.

G.N. Underwater Invest A/S
Tallene er i millioner kroner og for regnskabsåret 1. juli 2016 til 31. juni 2017. Tallene i parentes er sammenligningstal fra forrige regnskabsår.Bruttofortjeneste  54,6  (123,5)

Årets resultat før skat  39,9  (109,0)

Årets resultat  31,1  (85,1)

Balancesum  367,2  (585,8)

Egenkapital  311,1  (299,9)

Antal ansatte  97  (105)

Samme forventning som sidste år

Det er specielt udenfor landets grænser, hvor JD Contractor har over halvdelen af sine opgaver, at man oplever konkurrencen.

- Det er specielt i udlandet, at det har haltet. Vi kan knap leve af de opgaver vi har i Danmark, og det er regnskabet et godt eksempel på, siger han.

Forventningerne til det kommende år lyder på et overskud på 25-40 millioner kroner - det samme som sidste års forventninger.

- Vi forventer ikke bedringer af konkurrencesituationen, men vi har en fornuftig beskæftigelse hen over vinteren og håber det kan forsætte. Selvom der er hård konkurrence står vi i en situation, hvor vi ikke skal ud og forsvare en høj markedsandel. Vi kan finde de projekter, der passer til os og så gå benhårdt efter dem, siger Rasmus Normann Andersen.

De seneste par år har JD Contractors haft over 100 ansatte, men det seneste regnskabsår endte gennemsnittet af antal ansatte på 97.

Dykkerfirma oplever brat dyk i overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce