Efter halvandet års ventetid: Direktorat siger nej til klatrepark

Den går ikke. Efter halvandet års ventetid har Kystdirektoratet sagt nej til Jens Hedevangs ide om at lave en klatrepark i træerne langs Strandvejen i Lemvig. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Efter halvandet års ventetid: Direktorat siger nej til klatrepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver i første omgang ikke etableret klatrepark langs Strandvejen i Lemvig. Men idemand håber, der kan være en lille åbning for alligevel at kunne gennemføre projektet

Lemvig: Der kommer i første omgang ikke nogen klatrepark i bøgetræerne langs Strandvejen i Lemvig.

Efter mere end halvandet års sagsbehandling har Kystdirektoratet nemlig givet afslag på at dispensere fra strandbeskyttelseslinjen. Det var en forudsætning for, at Jens Hedevang og hans firma, Hedevang Outdoor, kunne gå i gang med at etablere klatreparken.

- Jeg er træt af afslaget, for det var en drøm, der i første omgang blev punkteret. Afslaget er helt efter bogen, hvis man ser på lovgivningen, men som lægmand har jeg svært ved at se fornuften. Der er jo ikke tale om et stykke uspoleret strand eller kyst, men vi taler om et område inde i byen, der i forvejen er meget kulturpræget med både vej, jernbaner, cykelsti, golfbane og et museum, der i forvejen ligger inden for strandbeskyttelseslinjen, siger Jens Hedevang om afslaget.

Afslaget til at dispensere fra strandbeskyttelseslinjen var den eneste og sidste hindring i, at Jens Hedevang kunne være kommet i gang med projektet, han begyndte at planlægge og søge om tilladelser til i foråret 2017.

Både Lemvig Kommune, Naturstyrelsen og Trafikstyrelsen havde på forhånd godkendt projektet, der skulle bestå af en klatrepark, hvor der var mulighed for at lave forskellige forhindringer og tovbaner lige under trækronerne på omkring 60 træer.

Det var ideen, at klatreparken skulle indeholde forskellige platforme, hvorfra der ville være mulighed for at lave forskellige forhindringer i form af svævebaner, wirebroer, klatrenet og andre aktiviteter. I ansøgningen blev der lagt vægt på, at der ikke ville ske terrænændringer eller skulle etableres anlæg på jorden, lige som synligheden fra land- og vandsiden især om sommeren ville være meget begrænset, når der var løv på træerne.

FAKTA
Strandbeskyttelseslinjen omfatter som hovedregel alle danske kyster ved hav og fjord.Visse kyststrækninger, typisk ved byer og store havne, er hverken omfattet af strandbeskyttelse eller klitfredning.

Strandbeskyttelseslinjen omfatter strandbredden og arealet op til 300 meter bag strandbredden - i sommerhusområder dog kun 100 meter eller mindre.

Strandbeskyttede arealer er forbudszoner, hvor der som hovedregel ikke må foretages ændringer af den eksisterende tilstand. Det betyder, at man ikke må bygge eller indrette sig ligeså frit, som andre steder i landet. Man må eksempelvis ikke opføre bebyggelse, herunder til- og ombygning, opstille campingvogne, opsætte hegn, tilplante, udstykke areal eller ændre på terrænet.

Der gælder dog en række umiddelbare undtagelser fra forbuddet imod at ændre tilstanden. Desuden kan Kystdirektoratet i nogle tilfælde gøre undtagelse - altså give dispensation - til byggeri eller andre ændringer af tilstanden.

Kilde: www.kyst.dk

Ikke et "beskedent anlæg"

Men i afslaget fra Kystdirektoratet bliver der blandt andet peget på, at man ikke opfatter klatreparken som et "beskedent anlæg", og at det skulle være delvis skjult af løv på bladene heller ikke kan være med til at give dispensationen.

- Klatreparken er ikke knyttet til kysten, men ønskes placeret på lokaliteten på grund af muligheden for at anvende arealerne til de ansøgte anlæg, står der blandt andet i afslaget.

På trods af afslaget har Jens Hedevang ikke opgivet drømmen om at lave en klatrepark i træerne langs Strandvejen i Lemvig.

- Men det er klart, at jeg ikke længere har den samme ild for og drøm om projektet, som jeg havde, da jeg fik ideen og begyndte at arbejde med den, siger han og tilføjer, at har svært ved at se, om projektet kan ligge andre steder.

- Umiddelbart synes jeg ikke, at det er en mulighed, selv om jeg måske kunne finde nogle egnede træer andre steder. Men det var synergien i at ligge tæt på centrum af Lemvig og samtidig have udsigten over både byen og fjorden, der gjorde ideen her unik, siger Jens Hedevang.

Han håber på, at der stadig er en kattelem åben til at få gennemført projektet. Lemvig Kommune har nemlig søgt om at strandbeskyttelsen på strækningen mellem Lemvig Golfbane og Havnen.

- Når kommunen laver en ansøgning om at ophæve kystbeskyttelseslinjen på den strækning, må det være fordi, at der også er andre, der også mener, at der i forvejen er en del aktivitet i området, siger han.

Efter halvandet års ventetid: Direktorat siger nej til klatrepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce