Færre tab giver stigende overskud

Det går bedre i Vestjysk bank, og færre nedskrivninger på kunder betyder, at overskuddet er steget. Arkivfoto

Færre tab giver stigende overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I årets første tre måneder har Vestjysk Bank tabt færre penge på dårlige lån, og derfor er overskuddet steget med 29 procent i forhold til 2017.

Nordvestjylland: Alt for store nedskrivninger har i mange år været møllestenen om halsen på Vestjysk Bank, der sammen med en meget lille egenkapital truede bankens eksistens.

Nu, hvor banken er kommet over den livstruende situation, er faldende nedskrivninger lig med større overskud. Sådan var det også i første kvartal af i år.

Resultatet efter skat i første kvartal var således 71 millioner kroner, hvilket er 29 procent større end i samme periode sidste år. Og den medvirkende årsag er, at nedskrivningerne er faldet fra 61 millioner kroner sidste år til 41 millioner kroner.

- Udviklingen i vores nedskrivninger går den rigtige vej. Hvor nedskrivninger på landbrugskunder historisk set har fyldt meget, har der i 1. kvartal 2018 netto set været tale om en tilbageførsel af nedskrivninger på netop landbrugskunder, hvilket er glædeligt, udtaler Jan Ulsø Madsen, administrerende direktør i Vestjysk Bank i en pressemeddelelse.

Nedskrivningerne i kvartalsregnskabet skyldes derfor primært handels­virksomheder samt ejendomsbranchen. Således har banken anset det for nødvendigt at afdække risikoen på ejendomme, der er placeret i udlandet.

Udvikling som forventet

Med de mindre nedskrivninger kalder banken selv regnskabet for tilfredsstillende.

- Når vi kigger på tallene for 1. kvartal 2018, kan vi konstatere, at tingene har udviklet sig, som vi havde forventet. Selvom vores nedskrivninger stadig befinder sig på et relativt højt niveau set i forhold til andre pengeinstitutter, er de trods alt faldet med 33 procent i forhold til 1. kvartal sidste år, hvilket i vores situation må anses for acceptabelt, siger Jan Ulsø Madsen i pressemeddelelsen.

Vestjysk Bank fastholder forventningerne til regnskabet for hele 2018 om et resultat efter skat i niveauet 175 til 250 millioner kroner.

- Vores resultater i 1. kvartal 2018 afspejler, at vi følger den plan, vi har lagt for banken. Dét, at vi har fået vores kapitalnøgletal på plads, har givet os mere "plads" i hverdagen til at tænke forretning, og i dag står vi med et rigtigt godt afsæt til at videreudvikle banken. Det har vi tænkt os at udnytte, siger bankdirektøren.

Færre tab giver stigende overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce