Golfbanens redningsmænd fortsætter trods million-tab

"Vi synes, at det ville være forfærdeligt, hvis sådan en dejlig bane tæt på byen blev nedlagt. Det kan godt være, at det kommer til at koste lidt, men så lever vi nok med det?. Sådan sagde Eiler Thomsen i 2015, da han og yderligere to forretningsmænd købte golfbanen ved Storådalen. Og det løfte, står ejerkredsen ved. Arkivfoto

Golfbanens redningsmænd fortsætter trods million-tab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storådalens Golfklub kører fortsat med underskud her tre år efter, at den tidligere ejer gik konkurs. Hele aktiekapitalen er tabt.

Holstebro: Det kniber fortsat med at tjene penge på at drive golfbane i Holstebro. Det viser det seneste regnskab fra Storådalens Golfklub A/S.

Årets resultat efter skat udgør et underskud på 225.344 kroner, den negative egenkapital er vokset til 804.052 kroner, og hele aktiekapitalen er tabt. Men "der vil ikke blive stillet forslag om retablering af egenkapitalen på den kommende generalforsamling, idet selskabets væsentligste kreditorer er ejerne, som har respekteret situationen og kapitalforholdene", fremgår det af årsrapporten.

Områdets golfspillere behøver dog ikke at frygte, at golfbanen ved Holstebro er i fare for at lukke, som det var tilfældet i oktober 2014, da den tidligere ejer gik konkurs, og tre af byens forretningsmænd tog over og dermed sikrede en videreførelse.

- Hvis der kommer et nyt underskud, så dækker vi også det, siger Eiler Thomsen, der i dag ejer golfbanen sammen med John Gråkjær.

De nye ejere har fra dag ét sagt, at de købte banen med hjertet, og at de lever med, "at det kommer til at koste lidt."

- Er der ikke en grænse for, hvor mange penge, I vil acceptere at tabe?

- Nu er vi jo kun os to - John og jeg - der sidder med det, og vi skal ikke vise noget udadtil. Så banen lukker ikke. Det kan jeg slet ikke forestille mig, siger Eiler Thomsen.

Storådalens Golfklub A/S
Nøgletal for regnskabsåret 1. juli 2017 - 30. juni 2018 (i parentes tallene for 2017/2016):

Bruttofortjeneste: - 576.592 kroner (282.881)

Årets resultat efter skat: - 225.344 (- 1.234.733)

Egenkapital: - 804.052 (578.708)

Stigende lejeindtægter

De første tre år med banen har givet underskud. Det første år var underskuddet 343.975 kroner, hvilket blandt andet skyldtes engangsudgifter i forbindelse med køb og salg af arealer og ekstra udgifter til forbedre banen, som var i en dårlig stand. Andet år voksede underskuddet til 1,2 millioner kroner.

- Er det realistisk at tro, at banen kommer til at balancere på et tidspunkt?

- Ja, jeg forventer, at det kommer i nul i løbet af et par år. Der bliver mindre at afskrive til næste år, hvor vi også får lidt mere af golfklubben i leje for banen, siger Eiler Thomsen.

Storådalens Golfklub lejer banen ud til Holstebro Golfklub. De to fusionerede per 1. januar 2017, og lejen er aftalt for fem år ad gangen. Den årlige leje startede på 125.00 kroner, men ender med at ligge på et niveau på cirka 400.000 kroner om året, oplyser Eiler Thomsen.

Golfbanens redningsmænd fortsætter trods million-tab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce