Krudt-Gunnar skal designe fyrværkerishows med kendte

Gunnar Knudsen fra Naur har været fyrværkerimester i Tivoli i 12 år. Som noget nyt skal han lave fyrværkerishows i samarbejde med kendte danskere - blandt andet Jesper Binzer og Mette Lindberg. Arkivfoto

Krudt-Gunnar skal designe fyrværkerishows med kendte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang skal musikere, en billedkunstner og en tøjdesigner være med til at designe Tivolis lørdagsfyrværkerier sammen med fyrværkerimester Gunnar Knudsen fra Naur. Han glæder sig over samarbejdet.

Naur: Normalt plejer Tivolis fyrværkerimester, Gunnar Knudsen, at få et stykke musik fra en kunstner, som han så skal designe sine fyrværkerishows efter.

Men i 2018 bliver det anderledes. I år skal han nemlig samarbejde med fem kendte danskere - heriblandt Jesper Binzer fra rockgruppen D-A-D - som udover at levere musikken også skal være med til at designe lørdagsfyrværkeriet i Tivoli.

- Jeg tror, det er ligesom at blive nyuddannet kørelærer, og så sidde med en elev bag rattet for første gang. Det er skide spændende, siger Gunnar Knudsen.

Samarbejdet med gæstekunstnerne udfordrer fyrværkerimesteren på det faglige og designmæssige, og det er svært for ham at finde andet end positivt at sige om samarbejdet:

- En fejl, man tit begår som ny fyrværker, er, at man vil vise alt, man har i sin container. Men fordi de her mennesker er kunstnerisk anlagt i forvejen, har de netop fokus på, at det hele ikke skal blive en stor blandet landhandel, siger Gunnar Knudsen.

Gæste-fyrværkere
Herunder er de fem gæste-fyrværkere, der skal designe lørdagsfyrværkeri-shows i samarbejde med Gunnar Knudsen:Maj - Mads Nørgaard, tøjdesigner

Juni - Cathrine Raben Davidsen, billedkunstner

Juli - Jesper Binzer, musiker (D-A-D)

August - Den Sorte Skole, musikere

September - Mette Lindberg, musiker (The Asteroids Galaxy Tour)

Ud af komfortzonen

Gunnar Knudsen fortæller, at det som udgangspunkt er kunstnerne, der tager teten, hvorefter han mødes med dem for at aftale og planlægge, hvad der kan lade sig gøre, samtidig med at han vil sørge for, at showet lever op til Tivolis standarder.

- Det kan jo ikke nytte, at det ender ud i noget, som jeg ikke kan stå ved. Men efter det første møde havde jeg fuldstændig ro på. Jeg tror, det bliver en fed oplevelse, siger Gunnar Knudsen.

Og selvom han har været Tivolis fyrværkerimester i 12 år, ser han også samarbejdet som en mulighed for at udvikle sig og hente inspiration.

- Jeg bliver tvunget ud af min komfortzone og får helt klart udvidet min horisont. Jeg forventer mig kun positive ting af samarbejdet, siger han.

Det første lørdagsfyrværkeri i Tivoli er den 5. maj, og her er det tøjdesigneren Mads Nørgaard, der har været med til at designe fyrværkerishowet.

Krudt-Gunnar skal designe fyrværkerishows med kendte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce