Lemvig får gavn af gassalg

Et større millionbeløb er på vej i kommunekassen i Lemvig efter naturgasselskab endeligt er blevet solgt. Arkivfoto

Lemvig får gavn af gassalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salg af gasnettet i HMN udløser kontant gevinst til Lemvig Kommune, der var én af ejerkommunerne

Lemvig: Over de kommende par år får kommunekassen i Lemvig tilført et større millionbeløb.

Pengene stammer fra salget af naturgasselskabet HMN til Energinet. Salget blev aftalt kort før jul, men torsdag blev salget endeligt godkendt af repræsentantskabet i HMN.

Energinet betaler cirka 1,75 milliarder kroner for købet, og Lemvig Kommune står med en ejerandel på 1,52 procent til at få omkring 18,5 millioner kroner for salget. Staten vil dog formentlig snuppe 20 procent af beløbet.

Lemvig Kommune var en af i alt 57 ejerkommuner af naturgasselskabet, og formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V) var kommunens medlem af repræsentantskabet. Han har også været medlem af bestyrelsen i selskabet.

- Pengene fra salget vil drypvis komme i kommunekassen i løbet af de kommende par år. Men der er restriktioner fra staten på, hvordan og hvornår vi må bruge pengene, siger Steffen Damsgaard om Lemvig Kommunes andel af salget.

I forbindelse med handlen kort før jul kom det frem, at Energinets opkøb af HMN betyder, at gasdistributionen fremover bliver samlet i ét statsligt selskab. Ifølge en pressemeddelelse fra energi-, klima- og forsyningsministeriet vil det give lavere priser til forbrugerne og underbygge gassens rolle i overgangen til et klimaneutralt Danmark i 2050.I Lemvig har HMN haft kunder i Gudum samt enkelte virksomheder i Thyborøn. Der er ikke lagt op til de store ændringer for gaskunderne oven på salget.

Lemvig får gavn af gassalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce