Ligaherrerne har fået deres egen øl

TTH Holstebro er klar til at spæde klubkassen op med salg af ny lokal øl - TTH-pokalmester øl. Ligaherrerne, der i år blev danske pokalmestre, var inviteret med til premieren fredag på Restaurant Sprød. Fotos: Johan Gadegaard

Ligaherrerne har fået deres egen øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal brygmester står bag den nye "TTH-pokalmester øl", som er en hyldest til årets pokalmestre og samtidig forventes at kaste penge af til klubkassen.

Holstebro: Lørdag ventede en vigtig slutspilskamp for Holstebros ligaherrer - mod ærkerivalen Skjern på udebane.

Derfor blev det også kun til en meget lille smagsprøve til spillerne, da deres klub, TTH Holstebro, fredag lancerede den nye "TTH-polkalmester øl" på Restaurant Sprød.

Men lidt har også ret, hvis man spørger bagspilleren Jonas Porup, der nok er hurtig på en håndboldbane, men den blandt spillerne, der er længst tid om at drikke sin øl.

- Man skal jo vide, hvad man sælger. Og den er god - især på en varm sommerdag, voterede Jonas Porup.

For selv om der er mange granvoksne mænd blandt tilskuerne i Gråkjær Arena, når byens to ligahold spiller kamp - mænd som sagtens kan sætte en mørk øl til livs - så er den nye TTH-øl en lys pale ale med en alkoholprocent på 4,6 - altså lidt under en normal øl.

- Det er vigtigt, at det er en øl, alle kan drikke, men alligevel med en smule kant, fortæller brygmester Niels Sangill, der har givet øllen kant med tysk humle og et frugtagtigt strejf af mandarin.

Etiketten er tegnet af den københavnske karikaturtegner Allan Buch.
Etiketten er tegnet af den københavnske karikaturtegner Allan Buch.

Sportsinteresseret brygmester

Det var brygmesteren fra Geddal ved Vinderup, der tog kontakt til håndboldklubben for fire måneder siden - altså flere uger før ligaherrerne overhovedet kvalificerede sig til Final4.

- Jeg er selv sportsinteresseret og har leget med tanken om at lave en TTH-øl i et par år - faktisk hver gang jeg er kørt til Holstebro med øl. Så at de går hen og bliver pokalmestre, er helt perfekt, siger Niels Sangill, der var fuldt beskæftiget med at tappe øl op til de sponsorer og frivillige, der var mødt op til premieren.

Geddal Gaardbryggeri producerer 20.000 liter øl om året og har været drevet som kommercielt bryggeri i tre år. Bryggeriet står også bag den særlige "Bronx" øl, en lokal Holstebro-øl, som sælges i tre varianter i byens specialbutikker og restauranter.

- Vi er kommunens eneste bryggeri, så for mig er det en måde at få mere fat i Holstebro. TTH Holstebro er et stærkt brand at blive sat i samme bås med, og personligt er jeg helt vildt stolt af, at vi som en lille enkeltmandsvirksomhed kan samarbejde med og støtte Danmarks største håndboldklub, siger Niels Sangill.

Han er tre uger om at producere en TTH-øl. I første omgang har håndboldklubben bestilt 3000 styk.

- Vi synes, at der var en rigtig god historie i, at en lokal øl-mand er med til at bakke op om TTH Holstebro, og vi har tidligere lavet flere forskellige tiltag. Vi har haft en TTH-kage sammen med bager Max og en TTH-pizza med Sprød. Det er en måde at brande klubben på, og samtidig ligger der en økonomisk gulerod i det, siger håndbolddirektør John Mikkelsen, der retter en stor tak til klubbens vanlige øl-leverandør, Royal Unibrew, for at give grønt lys til projektet.

Den nye øl sælges blandt andet i gaveæsker med tre styk til halvanden hundrede kroner.
Den nye øl sælges blandt andet i gaveæsker med tre styk til halvanden hundrede kroner.

Ikke en gå-ud-og-drik-jer-fulde appel

Klubben får halvdelen af Geddal Gaardbryggeris fortjeneste for hver øl, der sælges.

Men hvordan hænger sport og øl sammen - i særdeleshed signalværdien over for de unge i klubben?

- Det er ikke et spørgsmål om, at vi appellerer til, at de skal ud og drikke sig fulde. Dem, vi henvender os til her, er vores sponsorer og frivillige, og de er alle sammen voksne mennesker over 18 år. Vi ser det mest som en event/gimmick. Det handler jo også om, at vi skal fejre en titel og en pokal. Når vi griller en pølse en sommeraften i haven, kan vi kigge på etiketten og med stolthed nyde en øl og tænke tilbage på dengang i februar, hvor vi vandt Final4. Jeg synes, det er på et meget sobert niveau, siger John Mikkelsen.

TTH-øllen vil i første omgang blive sat til salg i Gråkjær Arena, dog ikke under kampene, hvor øl-leverandøren som hidtil vil være Royal Unibrew. TTH-pokalmester øl kan bestilles i billetsalget og kommer i gave-trææsker med tre styk til 150 kroner eller som en 15 styks pakke til 575 kroner.

Niels Sangill, indehaver af Geddal Gaardbryggeri, kan producere 750 øl ad gangen. Hver TTH-øl er tre uger undervejs.
Niels Sangill, indehaver af Geddal Gaardbryggeri, kan producere 750 øl ad gangen. Hver TTH-øl er tre uger undervejs.

Ligaherrerne har fået deres egen øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce