"Mændenes Ikea" lægger Holstebro på køl

Biltema har droppet planerne om at bygge en ny butik ved Lundholmvej - men kæden med biludstyr og værktøj m.v. er fortsat på udkig efter egnet byggegrund i Holstebro. Arkivfoto

"Mændenes Ikea" lægger Holstebro på køl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biltema har droppet planerne om at bygge butik ved Lundholmvej. Til gengæld er mange mænds yndlingsbutik fortsat på udkig efter egnet sted til en butik i Holstebro-området.

HOLSTEBRO: I foråret havde Biltema store planer om at bygge ny butik på et areal ved Lundholmvej, hvor der tidligere har været materieludlejning. Men nu er planerne droppet.

- Vi har takket nej til grundstykket, så de planer har vi ikke længere, siger Carsten Nissen, der er ansvarlig for ejendomme i Biltema.

Han ønsker ikke at uddybe hvorfor, men den svenske kæde med salg udstyr og reservedele til biler - men også værktøj og ting til have og fritid - har dog ikke helt droppet byen.

- Vi har ikke aktuelle planer, men Holstebro er stadig et meget interessant område til en ny butik, og vi kigger os fortsat omkring, siger han.

Firmaet har nu to muligheder: Enten at overtage en egnet grund - eller bygge i et nyt uden for byen.

- Folk ringer, og vi er løbende på udkig. Allerhelst vil vi bygge på jomfruelig jord, som ikke er forurenet, siger Carsten Nissen.

Planerne i Holstebro er en butik på godt 4000 kvadratmeter, samt lager og café mv. - et samlet byggeri på 6-7000 kvadratmeter.

Biltema har 11 butikker i Danmark og bygger lige nu den hidtil største butik på 7400 kvadratmeter ved Roskilde. 

Planlov spænder ben

En ny planlov gør det i princippet nemmere at få tilladelse til butikker på over 2000 kvadratmeter. Men problemet i "Bilka-kvarteret" og herunder Lundholmvej, er, at den samlede ramme på 43.000 kvadratmeter butik er opbrugt.

Det kan kommunen ikke øge uden en temaplan, som redegør for konsekvenserne, og som skal i høring ved nabokommuner. Til sidst skal staten godkende en sådan udvidelse. Samlet kan det let tage et års tid, før et tillæg til kommuneplanen kan være på plads.

- Den nye planlov har givet en slags vakuum, og den stopper mange ting, mens kommunerne skal have afklaret, hvordan det fungerer, siger Carsten Nielsen.

- Det er svært at købe jord op, så længe vi ikke ved, om vi kan få tilladelserne i hus til at bygge, og det gælder flere steder i Danmark, tilføjer han.

"Mændenes Ikea" lægger Holstebro på køl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce