Majshøsten går bedre end frygtet

For 14 dage siden var Dagbladet på besøg hos landmand Morten Agger nord for Lemvig. Dengang var markerne langfra klar til en snarlig majshøst. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Majshøsten går bedre end frygtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods svære betingelser er majshøsten omkring Holstebro ved at være i hus. Så let går det ikke alle steder, og foreningen for maskinstationer opfordrer til, at man holder en god tone overfor maskinførerne.

Holstebro: Selvom vejret den seneste uge langt fra har været optimal, er det - indtil nu - gået bedre med majshøsten end det var frygtet mange steder.

Således er Skave Maskinstation næsten færdig med at høste majs, fortæller Poul Meldgaard, der er kontormedarbejder på maskinstationen.

- Vi har haft 900 hektar med majs, og der er 20 hektar, der står endnu, fordi vi ikke kan køre der. Dem håber vi at tage senere. Så det er bestemt gået bedre, end vi havde frygtet, da vi gik i gang, siger han.

Maskinstationen har haft kaldt ekstra medhjælpere ind, så der kunne køres i døgndrift.

- Vi har kørt med alt materiel siden søndag og blev helt færdig natten til torsdag. Det har taget lidt længere tid, men det er gået meget godt i forhold til forventningerne, siger Poul Meldgaard. 

- Situationen skaber frustration hos både landmænd og maskinstationer, hvilket er forståeligt. Men der skal fra DM&E side opfordres til, at den gode tone bevares. Maskinførerne gør deres bedste under de givne forhold.
Danske Maskinstationer og Entreprenører i en pressemeddelelse om majshøsten.

Opfordrer til god tone

Det er dog ikke alle steder i landet, at det går lige smertefrit.

Situationen har været presset, og således opfordrer Danske Maskinstationer og Entreprenører - DM&E - i en pressemeddelelse fredag til, at landmændene bevarer den gode tone.

- Situationen skaber frustration hos både landmænd og maskinstationer, hvilket er forståeligt. Men der skal fra DM&E side opfordres til, at den gode tone bevares. Maskinførerne gør deres bedste under de givne forhold, skriver foreningen.

Foreningen skriver også, at klargøringen tager ekstra tid og der ikke kan gøres så hurtigt og med så mange maskiner i marken. Alt i alt betyder det, at majshøsten går langsommere end normalt.

Selvom situationen nogle steder er vanskelig, har Skave Maskinstation ikke mødt frustrerede landmænd. 

- Landmændene er godt klar over situationen og tager det derfor pænt, også selvom det komme til at tage lidt længere tid, end det plejer, siger Poul Meldgaard.

Der er andre steder i Jylland, hvor majshøsten endnu ikke er færdig. Derfor udsender DM&E i næste uge en liste over maskinstationer, der råder over majshøstere og udstyr med tvillingehjul og bælter.

Majshøsten går bedre end frygtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce