Medie: Færch Plast på mastodont-opkøb i USA

Administrerende direktør Lars Gade Hansen kan hverken be- eller afkræfte forlydener om et milliard-opkøb i USA. Arkivfoto

Medie: Færch Plast på mastodont-opkøb i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færch Plast med hovedsæde i Holstebro har angiveligt budt på en amerikansk konkurrent, der er mere end dobbelt så stor som emballageproducenten selv.

Holstebro: Færch Plast er gået på milliard-opkøb i USA.

Det skriver såvel danske som amerikanske medier.

Ifølge Bloomberg skulle Færch Plast have budt et millardbeløb på en amerikansk konkurrent, som er dobbelt så stor som emballagevirksomheden med hovedsæde i Holstebro. The The Waddington Group er markedsførende i USA og årsomsætningen anslås til 4,8 milliarder kroner i 2016, skriver finans.dk.

Ifølge Bloomberg har to andre selskaber også budt på den amerikanske emballage-mastodont. Lykkes opkøbet, vil det placere Færch Plast i den absolutte sværvægtsklasse på det internationale marked.

- Det er helt atypisk, at man forsøger så stort et opkøb. Det sker stort set kun hvert 10. år. DSV gjorde det med DFDS Dan Transport, men ellers ser du ikke den type transaktioner,« udtaler Frederik Aakard, partner i Oaklins, der rådgiver om køb og salg af virksomheder, til Finans.dk

Det seneste regnskab fra Færch Plast Group A/S var historisk stærkt. Koncernen kom ud af 2016 med en rekordomsætning på godt to milliarder kroner og tjente 25 kroner, hver gang den omsatte for 100 kroner, hvilket er uhørt i branchen - selv på verdensplan. Fremgangen skyldtes blandt andet vækst gennem opkøb. Færch Plasts administrerende direktør, Lars Gade Hansen, sagde i forbindelse med regnskabsaflæggelsen, at han forventede flere opkøb efter det seneste køb af en fabrik i Spanien. Lars Gade Hansen kan dog hverken be- eller afkræfte de nye forlydender om et muligt milliard-opkøb i USA.

Færch Plast blev etableret i 1969, og blev i mange år drevet af Færch-familien, som solgte hovedaktiviteten i familiedynastiet til den svenske kapitalfond EQT i februar 2014. EQT solgte for et år siden emballagevirksomheden til den amerikanske kapitalfond Advent International.

Medie: Færch Plast på mastodont-opkøb i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce