Nu er der friskbagt brød og snart kigger de også på konditorkagerne

Ovnen er ude i forretningen, og den nye fleksible disk gør, at man kan indsætte et bord, hvor to bagere kan stå og ælte dej. - Så får vi bagerfaget helt ud til kunderne, og det er populært. Folk vil gerne se brødet gå i ovnen, siger bagermester Jimmi Laursen, Kvickly. Foto: Johan Gadegaard

Nu er der friskbagt brød og snart kigger de også på konditorkagerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagermester Jimmi Laursen er en glad mand. Fredag formiddag var Kvicklys bagerhold klar til at bage friskt brød i den nye ovn ude i forretningen.

Holstebro: Flot ser det ud i den nye bagerafdeling i Kvickly med nyt inventar og ovnen stående, så kunderne kan se brødet, mens det bliver bagt.

Fredag morgen begyndte bagermester Jimmi Laursen og nogle af bagersvendene - der er syv i alt - at teste ovnen. Så duften af brød mødte kunderne, så snart de kom ind via svingdøren.

- Bagningerne var absolut tilfredsstillende. Vi mangler lige de sidste 15 procent detaljer, der skal på plads i den nye afdeling, men vi er klar til at bage brød, fortæller Jimmi Laursen.

- Hvor mange gange om dagen bager I brød?

- Mindst en gang i timen. Vi ved, at der er et mersalg, når brødet er lunt og friskt - det kan vi se på vores morgensalg. Noget af kvaliteten ligger jo i, at brødet er friskbagt, forklarer Jimmi Laursen, der også nævner en anden kvalitetsfaktor: At man har lavet om på flere af opskrifterne, så der bages med mindst mulig gær, men med surdej, der koldhæver.

Det giver kvalitetsløft. Og det skal kagerne også have.

- Vi har ikke prioriteret konditorkager så højt før, fordi vi ikke har haft tiden at lægge i det, selvom vi har fået mange efterspørgsler. Men nu har vi fået bedre materiel, og dermed bedre og mere rationelle arbejdsgange både ved disken og i produktionen, og det gør, at vi har tid til også at give kagerne et løft, lover Jimmi Laursen.

Det er dog en grænse for, hvad bageriet kan. Jimmi Laursen beklager, at man ikke kan bage glutenfrit brød - det er bageriet simpelthen ikke stort nok til.

- Der vil altid være støv i luften fra brød med gluten. Vi har ikke plads til at køre to produktionslinjer. Men i kæden er man ved at teste nyt glutenfrit brød, bagt af et andet bageri, fortæller bagermesteren.

Der er også kommet ny disk og nye montre til brød og kager. Foto: Johan Gadegaard
Der er også kommet ny disk og nye montre til brød og kager. Foto: Johan Gadegaard

Nu er der friskbagt brød og snart kigger de også på konditorkagerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce