Nu kan du snart blive tjener i Struer

Struer Statsgymnasium udbyder tjeneruddannelsen fra august. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Nu kan du snart blive tjener i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struer Statsgymnasium har åbnet for ansøgninger til uddannelsen som tjener, som skolen starter for første gang til august.

Struer: STX, HTX, HF, 10. klasse, frisør... Uddannelsesmulighederne på Struer Statsgymnasium er efterhånden mangfoldige, og fra næste skoleår søsætter campus-skolen endnu en uddannelse, nemlig muligheden for at blive tjener. Uddannelsen starter 14. august, og der er nu åbent for tilmelding frem til midt i juni, fortæller rektor Mads Brinkmann Pedersen.

- Vi forsøger hele tiden at brede os ud. Tjeneruddannelsen er en fordelsuddannelse, hvilket vil sige, at man forventer, at der i fremtiden vil blive mangel på uddannede tjenere. Det, og så det faktum, at vi hele tiden prøver at lave det bedste og bredest mulige udbud af uddannelser for de unge i Struer, gør, at vi nu satser på tjeneruddannelsen, siger han.

Vi forsøger hele tiden at brede os ud.
Mads Brinkmann Pedersen, rektor på Struer Statsgymnasium

Lokke flere til

Endnu har skolen ikke gjort meget for at oplyse uddannelsesparate unge om, at de snart kan blive tjenere på statsgymnasiet.

- Men vi har alligevel omkring en håndfuld tilmeldinger, så nu giver vi det et skud. Kommer der ti stykker, så vil vi kraftigt overveje at gå i gang, siger Mads Brinkmann Pedersen, og tilføjer:

- Men det er klart, at det skal kunne løbe rundt økonomisk, det skal det.

En anden, der glæder sig til, at en ny uddannelse kommer til Struer, er borgmester Niels Viggo Lynghøj (S). Ifølge ham er flere uddannelser en oplagt måde at forsøge at "fange de unge ind".

- Det kan helt klart gøre en forskel. Jo flere ungdomsuddannelser, vi har i Struer, jo bedre. Det giver de unge mulighed for at blive boende i byen, mens de tager den uddannelse, de ønsker. Så skal vi bare have dem overbevist om, at de skal blive her, når de er færdiguddannede, siger han.

Her påpeger han, at de unge blandt andet skal lokkes med lidt af hvert for ikke at rykke teltpælene op, når uddannelsen er i hus.

- Vi skal have nogle gode botilbud og nogle spændende kulturelle tilbud, hvilket jeg synes, vi allerede har.

Er man uddannet som tjener, kan man også vælge at videreuddanne sig som blandt andet sommelier, restaurantleder eller serviceøkonom.

Nu kan du snart blive tjener i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce