Ny forpagter: Carsten skal styre havnen og kiosken på Venø

Carsten Nørager er den nye forpagter af havnekiosken samt havnefoged på Venø. Privatfoto

Ny forpagter: Carsten skal styre havnen og kiosken på Venø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venø Havnekiosk har set en del forpagtere komme og gå gennem årene. Nu vil Carsten Nørager tage tjansen både som forpagter af kiosken og havnefoged i håb om, at den kombinerede stilling kan være givtig.

Venø: Det er ikke mere end halvandet år siden, at Carsten Nørager købte sin nuværende bolig på Venø, den gamle skole. Men det er allerede tid til næste Venø-eventyr, for Carsten Nørager bliver fra april den nye forpagter af Venø Havnekiosk og havnefoged på havnen på den lille ø.

- Det er egentlig ikke noget, jeg har erfaring med nogle af delene, fortæller Carsten Nørager.

Han kommer fra en stilling som timelærer på teknisk skole i Viborg, men da han flyttede til Venø og oplevede livet på havnen, blomstrede en ny drøm.

- Der er så dejligt nede ved havnen. Og havnekiosken fyldte mere og mere, så jeg tænkte, at hvis jeg alligevel havde tænkt mig at bruge det meste af sommeren dernede, så kunne jeg ligeså godt passe kiosken, forklarer Carsten Nørager.

Mest af alt er det min egen tid jeg investerer, og det kan jeg godt leve med, når det er på havnen på Venø, jeg skal være.
Carsten Nørager, ny forpagter af Venø Havnekiosk samt havnefoged
Kiosken vil starte med åbningstider om eftermiddagen og efterhånden være åbent flere timer jo længere vi kommer hen. Arkivfoto: Morten Stricker
Kiosken vil starte med åbningstider om eftermiddagen og efterhånden være åbent flere timer jo længere vi kommer hen. Arkivfoto: Morten Stricker

Skabe miljø

Som havnefoged glæder han sig til at byde sejlende gæster velkommen til øen og sørge for, at der er, hvad de har brug for. Faktisk var vandet en af årsagerne til, at Carsten Nørager rykkede til Venø. Før boede han nemlig i Herning.

- Jeg er blevet 57, og mine børn er voksne, så pludselig kunne man gøre, hvad man havde lyst til. Og jeg har i mange år gerne villet bo ved vandet.

Og så endte valget altså med Venø, hvor det må siges, at der er god adgang til vand fra alle sider.

- Og jeg er helt vildt glad for det, siger Carsten Nørager.

Foreløbig forpagter han kiosken og tager tjansen som havnefoged fra april og frem til september eller oktober, hvorefter der skal "konkluderes" lidt på foretagendet, som Carsten Nørager selv beskriver det.

For kiosken har haft mange forpagtere, der har måttet sande, at det ikke er så ligetil at drive en kiosk på en ø med omkring 200 beboere.

Sidste års forpagter lavede det om til en kombineret kiosk og pizzeria, men han måtte forlade stedet før tid. Året før forlod en ny forpagter stedet efter blot 14 dage, hvorefter øens havnebestyrelse kørte den videre frivilligt i sommersæsonen.

- Jeg har gjort mig nogle tanker om, at der vil være dage både i april og maj, måske også juni, hvor der ikke kommer ret mange mennesker, siger Carsten Nørager.

Men han tror, at han har en løsning.

- Det bliver så de dage, hvor jeg har ekstra tid til at pleje de sejlende gæster og i de perioder slå mere over i havnefoged-delen. Så må jeg finde ud af, om det betyder, at jeg skal bage pandekager, kringle eller finde på noget helt andet. Jeg vil forsøge at skabe et miljø ved havnen med spil og borde, hvor man kan sidde og få en kop kaffe.

Investeret tid

Foreløbig skal han også lige i gang først, og den helt store ilddåb bliver påsken. Her har Venø traditionen tro åbne ø-dage, hvor der er masser af aktiviteter samt gratis færge, hvilket plejer at generere mange besøgende. Og her får Carsten Nørager hjælp af sine to døtre.

- De kommer og hjælper mig i påsken, og det glæder jeg mig meget til, siger han.

Og hvordan det så ellers kommer til at gå, må tiden vise. Carsten Nørager ser sådan på det, at det mest af alt er hans egen tid, som han investerer i projektet.

- Selvfølgelig ved jeg godt, at der skal købes et varelager, og at der skal betales husleje og strøm og så videre, men mest af alt er det min egen tid jeg investerer, og det kan jeg godt leve med, når det er på havnen på Venø, jeg skal være.

Ny forpagter: Carsten skal styre havnen og kiosken på Venø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce