Risiko for metalstykker i produkter fra Struer Brød

Direktøren for Struer Brød, Peder Mikkelsen, forsikrer, at det defekte leje er udskiftet, og at der ikke længere er risiko at få metalstykker i hverken ymerdrys, øllebrød eller rasp fra fabrikken i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Risiko for metalstykker i produkter fra Struer Brød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struer Brød opdagede selv, at der var risiko for at forbrugerne kunne finde små mikroskopiske metalstykker i produkterne på grund af et defekt leje på en af maskinerne inde i bageriet.

Struer: Fødevarestyrelsen advarer om, at der er risiko for, at forbrugerne kan få små metalstykker i fordøjelsessystemet, hvis man har købt ymerdrys, øllebrød eller rasp fra en bestemt sending af produkter fra Struer-virksomheden, Struer Brød, i løbet af oktober.

- Vi opdagede selv, at der var små metalstykker i produkterne, forklarer direktøren for Struer Brød, Peder Mikkelsen.

Det skete på pakke-linien, hvor produkterne bliver scannet for fremmedlegemer med både metaldetektorer og røntgen.

Så for en sikkerheds skyld tilbagekalder ejerne af Struer Brød, Orkla Foods Danmark, nu alle produkter, som er lavet på brød fra virksomhedens bageri.

- Der er ingen risiko for at finde metalstykker i müsli-produkterne fra Struer Brød, forsikrer direktøren, Peder Mikkelsen og forklarer, at der var tale om et defekt leje på en af maskinerne inde i bageriet, hvor Struer Brød bager både rugbrød og franskbrød, som så straks bliver knust og brugt til både ymerdrys, øllebrød og rasp.

- Det var ikke noget, man kunne høre eller se. Men der blev lige så stille høvlet helt små, mikroskopiske metalspåner af i lejet, og de kom så på en eller anden måde videre ind på båndet, så vi senere kunne finde dem i produkterne, fortæller han og forsikrer, at produktionen blev stoppet i samme øjeblik, der blev fundet metalstumper i slut-produkterne.

Men noget kunne være sluppet gennem den interne kontrol, og Orkla Foods Danmark orienterede derfor selv Fødevarekontrollen om fejlen.

For at være på den sikre side kan forbrugerne nu levere en del af brød-produkterne fra Struer Brød, som har udløbsdatoer i oktober 2019, tilbage til forhandlerne og få pengene tilbage.

Risiko for metalstykker i produkter fra Struer Brød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce