Risteri har succes med nyt produkt: Spiritus-kaffe revet væk

Der er gang i salget af spiritus-aromatiseret kaffe på risteriet i Ulfborg Kirkeby, hvor Bjørn Toft Mathiesesen står som ristemester. Arkivfoto: Jan Briks

Risteri har succes med nyt produkt: Spiritus-kaffe revet væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hedekaffe med spiritus er en succes. Men det kniber med at følge med efterspørgslen, fortæller ristemester.

Ulfborg Kirkeby: Han kan næsten ikke følge med - Bjørn Toft Mathiesen - der er ristemester og manager i kafferisteriet Hedekaffe i Ulfborg Kirkeby.

Familievirksomheden åbnede i sommer produktionen op for en ny type kaffe - og et nyt samarbejde med whisky-producenten Stauning Whisky. Ristemesteren havde nemlig fundet en helt særlig metode til at få kaffebønnerne til at opsuge whisky'en, før man rister dem.

I alt 160 portioner blev lavet klar til 1. september - hvoraf 120 blev sat til salg. Og halvanden måned senere står det klart, at satsningen har været en succes.

- De er blevet revet væk. Og når prisen per flaske hedder 245 kroner, så kan man jo gange op - det er jo mange penge, siger Bjørn Toft Mathiesen.

Men det er ikke kun whisky-kaffen, der er lavet på Staunings KAOS-whisky, der har fået sat lidt ekstra gang i salget. For tidligere på året brugte kafferisteren samme metode til at "aromatisere" kaffebønnerne med den norske akvavit Gammel Opland.

- Det er en norsk køber, der bestilte 250 flasker. Han har allerede nu varslet en ny ordre på 600 styk, siger Bjørn Toft Mathiesen.

Og selvom de spiritus-aromatiserede kaffebønner fortsat "kun" fylder fem procent af den samlede produktion, er der stor fremtid i produkttypen, vurderer ristemesteren, der sælger kaffen videre i flasker i stedet for kaffeposer.

- Stauning-kaffen skal vi op og have lavet 2-3000 flasker om året af og nordmanden kan også hurtigt trække 3000 flasker om året. Bolden ligger ved mig - jeg skal bare kunne følge med til at producere dem, siger han med henvisning til, at det indimellem godt kan knibe. Og hvad Stauning-kaffen angår:

- Nu skal vi have fat i nogle flere råvarer fra Stauning og så skal vi have lavet nogle flere flasker, siger han.

Den familiedrevne virksomhed i Ulfborg Kirkeby har siden man begyndte at riste selv i 2016, udvidet produktionen markant. I 2017 solgte firmaet 2000 poser kaffe om måneden. I dag hedder antallet 3000 poser om året.

Risteri har succes med nyt produkt: Spiritus-kaffe revet væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce