Skal Struer have et havnebad? Det koster 59.000 kroner bare i analyser

Der laves for øjeblikket vandanalyser i Struer Havn for at undersøge, om der kan anlægges et havnebad. Arkivfoto: Morten Stricker

Skal Struer have et havnebad? Det koster 59.000 kroner bare i analyser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ved at blive undersøgt, om vandkvaliteten i havnen i Struer er god nok til, at man kan anlægge et havnebad. Men lovpligtige analyser gør, at udgifterne allerede ligger på 59.000 kroner, uden at det er blevet besluttet, om det kan lade sig gøre.

Struer: Mulighederne for at anlægge et havnebad i Struers nye havn er lige nu ved at blive undersøgt.

Tre forskellige placeringer er blevet undersøgt og testet ved hjælp af badevandsprøver for at få en indikation af vandkvaliteten. På et møde i teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune i sidste uge var der enighed om at arbejde videre med en placering omkring kurbadet.

Men at nå dertil, hvor et havnebad kan anlægges, er ikke så ligetil. Ifølge loven skal der foreligge mindst 16 vandanalyser inden for badesæsonen, som kører fra 1. juni til 31. august, og derudover skal der som minimum udtages fire prøver per år, hvis en eventuel badestation skal kunne godkendes.

I 2018 blev der brugt 13.000 kroner fra teknik-, miljø- og klimaudvalget på badevandsprøver, og udvalget forventer, at prisen i 2019 bliver 46.000 kroner.

Der er meget, der tyder på, at der kan etableres et havnebad i Struer, og det lader til, at det er noget, folk rigtig gerne vil have.
Marianne Bredal (V), udvalgsformand

Omfattende

Ifølge udvalgsformand Marianne Bredal (V) er der ikke meget at gøre ved processen.

- Det hænger sådan sammen, at hvis man vil have et havnebad, der kan godkendes, så skal der tages de kontinuerlige prøver over en to-årig periode for at klarlægge kvaliteten af vandet, siger hun.

De 46.000 kroner til projektet i 2019 skal blandt andet bruges på at udarbejde en badevandsprofil, spildevandsanalyser, sedimentanalyser og badevandsanalyser.

Derudover vil der, hvis en placering kan godkendes til havnebad, være udgifter til at etablere omklædningsmuligheder samt badefaciliteter.

En af de mulige placeringer, der blev undersøgt sidste år, der lå omkring trætrappen på havnen, er allerede blevet udelukket, da udvalget på baggrund af de eksisterende prøver vurderede, at vandkvaliteten aldrig ville blive god nok til at kunne godkendes som havnebad.

Og udvalget er positive over for en placering omkring kurbadet.

- Det vil give synergi med mere aktivitet på den side af havnen, siger Marianne Bredal.

De 46.000 kroner, der i år skal bruges på at finde ud af, om havnen kan få et havnebad, er ikke i budgettet for i år. Derfor skal pengene findes fra et andet sted i budgettet, hvor de ikke er blevet udnyttet.

Er det ikke meget at gå igennem uden at vide præcis, om man får noget ud af det?

- Der er meget, der tyder på, at der kan etableres et havnebad i Struer, og det lader til, at det er noget, folk rigtig gerne vil have. Vi skal have den to-årige periode med undersøgelser, det er et lovkrav, siger Marianne Bredal.

Skal Struer have et havnebad? Det koster 59.000 kroner bare i analyser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce