Struerfirma holder vingerne kørende på hollandske havvindmøller

Struer-firmaet, Alpha Offshore Service, vil i løbet af sommerhalvåret stort set konstant have folk i arbejde på 36 havvindmøller ti kilometer ude i Nordsøen ud for den hollandske kystby Egmond ann Zee. Foto: Sparrows Group

Struerfirma holder vingerne kørende på hollandske havvindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alpha Offshore Service fra Struer har fået kontrakt på alle reparationer, der skal til for at holde 36 store havvindmøller kørende i den hollandske del af Nordsøen

Struer: Mikkel Lund fra Alpha Offshore Service i Struer har bogstavelig talt montører og servicemedarbejdere på vingerne over det meste af kloden med opgaver for vindmølleindustrien så langt væk som både Australien og USA.

Nu vil han i hele sommerhalvåret også have medarbejdere i arbejde på en stor hollandsk havvindmøllepark med 36 vindmøller, som har været i drift cirka ti kilometer ude i Nordsøen ved den hollandske kystby, Egmond aan Zee siden 2006.

Alpha Offshore og Mikkel Lund, som grundlagde firmaet som en en-mandshær på de store vindmølle-marker i 2007, nyder dermed godt af en beslutning om at sælge sit livsværk til britiske Sparrows Group, som har hovedkvarter i Skotland og en amerikansk kapitalfond i ryggen.

Det var Sparrows Group der fik mulighed for at byde ind på opgaven, som nu lander hos Alpha Offshore i Struer.

- Vi sælger Alpha Offshore til en meget stor virksomhed, konstaterede Mikkel Lund, da salget var en realitet i december 2017.

Samtidig forsikrede han, at det ikke ville være noget, der ville bremse væksten for virksomheden i Struer, som kom til at fortsætte under det samme navn som før salget til Sparrows Group, og kontrakten på alle vedligeholdelsesopgaver på den hollandske vindmøllepark er blot et eksempel på, hvordan Alpha Offshore nyder godt af at være blevet en del af en langt større koncern.

Mikkel Lund har beholdt en mindre aktiepost, så Mikkel og Tina Lund stadigvæk er medejere af firmaet.

Kontrakten i Holland omfatter alle reparationer, som skal til for at holde de 36 Vestas-vindmøller i drift, og i et råt miljø som Nordsøen er dette stort set fast arbejde fra maj og hen over hele sommerhalvåret.

Vindmølleparken ved Egmond aan Zee leverer strøm til cirka 100.000 husstande og den er opført i et samarbejde mellem det hollandske energiselskab, Noun, og Shell.

Alpha Offshore Service A/S
Alpha Offshore Service A/S har specialiseret sig i at opstille og servicere vindmøller i både ind- og udland.Virksomheden blev stiftet i 2007 og hører hjemme i Struer.Grundlæggeren er Mikkel Lund, som er administrerende direktør og medejer.Hovedejer er den britiske koncern Sparrows Group, som offentliggjorde købet af Struer-virksomheden 11. december 2017.Sparrows-koncernen er leverandør af udstyr og service til energisektoren og beskriver sig selv som global offshore-ekspert.Kilde: Alpha Offshore Service A/S og Sparrows Group.

Struerfirma holder vingerne kørende på hollandske havvindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce