Svineproducent konkurs: Sætter stopper for Gråkjærs fyrtårn-stald

Byggeriet af stalden i Riis ved Give er 2.000 kvadratmeter stort og rummer blandt andet en to-etagers servicebygning med indkig til staldene og en nytænkende logistikløsning. Men nu kan Gråkjær risikere at stå med håret i postkassen - rent økonomisk, hvis datterselskabet, som byggefirmaet har skrevet kontrakt med går konkurs. Arkivfoto

Svineproducent konkurs: Sætter stopper for Gråkjærs fyrtårn-stald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den store danske svineproducent AC Farmnings moderselskab er gået konkurs. Endnu er det uvist, hvordan konkursen rammer Gråkjær, der står bag byggeriet af svineproducentens nye staldprojekt ved Give.

Holstebro: Det skulle have været et prestige-byggeri - en konstruktion, der skulle vise, hvordan man kan nytænke byggerier i landbruget. Men opførelsen af staldbygningen, der gik under navnet "Den sorte diamant", som Gråkjær skulle have opført i Give for selskabet et af AC Farmings datterselskaber, hænger nu i en meget tynd tråd. Årsagen er, at moderselskabet AC Farming er sat under konkursbehandling.

Sidst i august kom det frem, at Gråjkær havde forladt byggepladsen på grund af manglende betaling. Samtidig kom det frem, at AC Farmings bestyrelsesformand Malthe Holst, havde trukket sig fra sin post. Det efterlader nu Gråkjær i et tomrum:

- Vi ved fortsat ikke, hvad der kommer til at ske. Men vi kan se, at flere af AC Farmings underselskaber er blevet erklæret konkurs. Om det så også kommer til at ramme det selskab, vi har skrevet kontrakt med, ved vi ikke endnu, siger Martin Rindom, direktør for Gråjkær Landbrugs salgsafdeling.

AC Farming har tidligere oplyst til Landbrugsavisen, at virksomhedens økonomiske problemer blandt skyldes, at tørken i år har fået store konsekvenser for høsten, smågriseprisen er faldet og AC Farmings nye byggeri i Give - det byggeri, som Gråkjær står bag - med en moderne løbeafdeling og renovering af gamle stalde til i alt 1.100 søer har "trukket store veklser på selskabets økonomi".

Mellemstort projekt

Martin Rindom frygter, at byggeriet, der blev sat i gang i foråret, nu forbliver uafsluttet.

- Vi er meget ærgerlige over det. Både på egne vegne og jo selvfølgelig også over for kunden. Det er aldrig godt, når sådanne fyrtårnsprojekter går ned, for det giver noget uro, siger han og uddyber:

- Når man gør noget nyt og organiserer sig på en ny måde, og det så ikke lykkes, så booster det jo ikke ligefrem andres lyst til at kaste sig ud i noget lignende, siger han.

Hvor meget konkursen i moderselskabet kommer til at påvirke datterselskabet og dermed Gråkjærs aftale med firmaet og den fremtidige økonomi, ved Martin Rindom endnu ikke.

- Men det er ikke et af vores største byggerier. Det er et mellemstort projekt. Men det er ikke noget kritisk for Gråkjær som koncern, siger han.

Svineproducent konkurs: Sætter stopper for Gråkjærs fyrtårn-stald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce