Vesterhav Nord skal gå om

Vesterhav Nord projektet vil blive forsinket i lang tid, fordi der nu skal laves en ny vvm-redegørelse.. Foto: Johan Gadegaard

Vesterhav Nord skal gå om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energistyrelsen sætter gang i en ny sagsbehandling, der vil forsinke opførelsen af de kystnære møller

Vestkysten: Som forventet har Energistyrelsen nu bestemt, at der skal sættes gang i en supplerende VVM-proces for de kystnære møller for Vesterhav Nord.

Det sker efter at Energiklagenævnet har forlangt, at en del af VVM-undersøgelsen vedrørende Vesterhav Syd skal gå om. Der skal blandt andet laves nye visualiseringer og høringsrunder, inden der kan gives tillladelse til at opsætte møller i området. Afgørelsen berører ganske vist ikke Vesterhav Nord, men sagsbehandlingen i de to områder har været identisk, og derfor ville en eventuel klagesag formentlig få samme udfald.

Vattenfall, der skal opstille møllerne, skrev tirsdag til Energistyrelsen og opfordrede til at sætte samme proces igang for Vesterhav Nord, hvilket Energistyrelsen nu efterkommer. Det betyder, at Vattenfall nu skal lave et supplerende VVM-tillæg, der beskriver de miljømæssige konsekvenser, som møllerne vil påføre omgivelserne. Tillægget skal senere ud i en otte ugers høring, hvor alle kan kommentere på indhold og grundlag. Derefter skal Energistyrelsen træffe en afgørelse og give en eventuel tilladelse til at opstille møllerne. Herefter vil der igen være fire uger til at at klage til Energiklagenævnet over en eventuel afgørelse.

Arbejdet betyder, at de kystnære møller vil blive forsinkede. Det ventes at tage flere måneder at udarbejdet det nye VVM-tillæg og få det gennem den nye høringsrunde.

Hvis der udstedes en ny tilladelse, betyder det også, at den igangværende værditabsproces kommer til at gå om. Der vil blandt andet blive indkaldt til et nyt, offentligt informationsmøde senest otte uger efter, at der er truffet en afgørelse. Her bliver der informeret om både værditabsordning og om køberetsordningen.

Vesterhav Nord skal gå om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce