Vestjyder vil nu betale mere for nyt hus

Det er ikke kun stigende boligpriser, der gør, at vestjyderne betaler 16,1 procent mere for en bolig end for fem år siden. Boligerne, der bliver solgt, er ofte større og i bedre stand end for fem år siden. Arkivfoto

Vestjyder vil nu betale mere for nyt hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Større optimisme i samfundet og større boliger til førstegangskøbere er medvirkende til, at vestjyderne betaler 16,1 procent mere for en bolig end for fem år siden.

Holstebro: Vestjyderne er klar til at betale mere for en bolig end for fem år siden. Det viser en opgørelse fra Boligsiden, der har regnet ud, at vestjyder i første kvartal i år betalte 1.394.465 kroner, hvilket er 16,1 procent mere end i første kvartal af 2013 hvor den gennemsnitlige købspris var 1.200.785 kroner.

Og det er noget ejendomsmæglerne i Holstebro kan nikke genkendende til.

- Vi står i en helt anden situation nu end for fem år siden. Dengang var vi på bagkant af finanskrisen, hvor folk stadig var lidt tilbageholdende og var mere forsigtig med hensyn til at få solgt den nuværende bolig, låne penge og så videre. Nu er markedet blødt op, og kommende boligejere er ikke så pessimistiske med hensyn til fremtiden, siger ejendomsmægler Kim Fuursted Poulsen fra Nybolig Holstebro.

Han nævner højere beskæftigelse, lavere rente, større optimisme samt flere penge mellem hænderne og lyst til at bruge dem, som årsag til, at folk gerne betaler mere for en bolig.

På landsplan er gennemsnitsprisen på boliger dog steget hele 27 procent på fem år.

- Ser vi på lønnen i Danmark, er den ikke steget proportionalt med boligpriserne, så det er ikke en heftig lønudvikling, der har påvirket det øgede boligforbrug. Den udvikling, vi har set i købesummen, skal derimod ses i lyset af, at det er blevet billigere at låne penge, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Førstegangskøbere trækker op

En af de grupper, der i dag betaler mere for en bolig er førstegangskøberne, fortæller ejendomsmægler Kaj Pilgaard fra Estate Boligbørsen.

- Jeg oplever, at flere unge købere fremtidssikrer sig og køber en større bolig end for fem år siden. Dengang købte et ungt par typiske en lejlighed eller et lille rækkehus, mens de i dag gerne vil have et større hus med to-tre børneværelser, så de ikke behøver flytte igen, siger han.

- Samtidig har bankerne løsnet op, så førstegangskøberne får lov til at låne lidt mere, så de har råd til et større hus eller købe noget med behov for en modernisering, siger Kaj Pilgaard.

Opgørelsen fra Boligsiden.dk viser, at gennemsnitsprisen på boliger er steget mest i København, hvor boligerne er steget med 47,8 procent til 3.931.928 kroner i gennemsnit. Stigningen er mindst i Nordjylland, hvor nordjyderne i gennemsnit betaler 1.606.816 kroner - 15,7 procent mere end for fem år siden.

Vestjyder vil nu betale mere for nyt hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce