Vestjysk Bank i bunden af rangliste: - Det er helt ude i hampen

I Vestjysk Bank er man pikerede over den rangliste, der placerer banken i bunden. Arkivfoto

Vestjysk Bank i bunden af rangliste: - Det er helt ude i hampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Vestjysk Bank er man uforstående overfor en rangliste udarbejdet af en forsker, der placerer banken som en af de mest usunde og usikre i landet. Tværtimod.

Vestjylland: Hvor tryg kan man føle sig som kunde i Vestjysk Bank, hvis der kommer en ny finansiel krise?

Ikke særligt tryg, hvis man skal tro den rangliste, som en forsker fra Aarhus Universitet, Johannes Raaballe, har udarbejdet. Ranglisten placerer landets banker i tre kategorier - grøn, gul og rød - alt efter, hvor høj deres soliditet, eller evne til at modstå tab, er. Her ligger Vestjysk Bank i den røde kategori sammen med fire andre banker, og forskeren opfordrer selv til, at man kun i yderste tilfælde benytter sig af deres tjenester. Det skriver Berlingske Business.

Der er dog ingen grund til at frygte for sine penge, hvis man er kunde hos Vestjysk Bank, understreger bankdirektør Michael Nelander Petersen.

- Man skal ikke være bekymret. Vi er en velkapitaliseret bank, siger han og stiller sig uforstående overfor den rangliste, som forskeren har udarbejdet.

- For når vi måler på de nøgletal, man som bank skal beskæftige sig med i branchen, så ligger vi altså i den bedste tredjedel af landets banker. Derfor er vi selvfølgelig pikerede over det her. At der er en forsker, der stiller sig op og siger det her - det, synes vi, er helt ude i hampen, siger bankdirektøren.

Et helt andet billede

Banken har da også tidligere været i en livstruende situation, hvor alt for store nedskrivninger og et meget lille egenkapital har truet bankens eksistens. Men siden da er truslen blevet vendt til overskud, og bankens resultat for første kvartal i 2018 endte da også på 71 millioner kroner, hvilket er 29 procent højere end samme periode sidste år.

Michael Nelander Petersen forklarer, at banken har svært ved at gennemskue forskerens liste, siden den er baseret udelukkende på aktiemarkedsdata.

- Vi går med et helt andet billede af vores bank, end listen viser, og det er i hvert fald også det billede, vores kunder skal gå med, siger han.

Vestjysk Bank i bunden af rangliste: - Det er helt ude i hampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce