Vil hjælpe virksomheder i landdistrikterne

Der er ofte stort fokus på de store virksomheder, og dem i Holstebro by. I et nyt projekt til 630.000 kroner vil Holstebro Kommune have fokus på virkomhederne i de mindre byer og på landet. Arkivfoto: Morten Stricker.

Vil hjælpe virksomheder i landdistrikterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

630.000 kroner skal være med til at fastholde virksomheder i de mindre byer og landdistrikterne, og samtidig give dem mulighed for at udvikle sig, til glæde for de mindre samfund.

Holstebro: Mange af virksomhederne og arbejdspladserne i Holstebro kommune ligger indenfor byskiltet i Holstebro by. Men selvom mange virksomheder er samlet her, vil kommunalpolitikerne de kommende to år sætte fokus på virksomhederne i oplandsbyerne og landdistrikterne.

Kommunen har således fået 400.000 kroner fra Landdistriktspuljen under Erhvervsstyrelsen, mens den selv stiller med arbejdskraft for 230.000 kroner. I alt 630.000 kroner, der blandt andet skal være med til at fastholde virksomhederne i de mindre byer og landdistrikterne.

- Vi er glade for alle virksomheder i kommunen, men nogen gange kan man godt overse de mindre, og dem, der ligger udenfor byerne. Derfor sætter vi nu et projekt i gang, hvor kommunens ansatte kan tage på besøg og høre virksomhederne, om der er noget vi fra kommunens side kan gøre bedre. Vi vil forsøge at oprette et virksomhedsnetværk i den østlige og vestlige del af kommunen, siger Søren Olesen (DF), der efter planen bliver genvalgt som formand for byrådets erhvervs- og turismeudvalg, når udvalget onsdag holder det første møde med de nye medlemmer.

Kommunens egen statistik viser, at 29 procent af borgerne i Holstebro Kommune bor i mindre samfund, mens det kun er fire procent af arbejdspladserne i kommunen, der er placeret i Ulfborg-området og otte procent der er placeret i Vinderup-området. Til sammenligning ligger 73 procent af kommunens arbejdspladser i Holstebro-området.

- Det skal fortsat være attraktivt at bo i de mindre byer og landdistrikter, og her er arbejdspladser en afgørende faktor. Kan vi ved at lytte til virksomhederne og skabe netværk, hvor de taler sammen, give virksomhederne mulighed for at udvikle sig, så kan de mindre byer og landdistrikterne forhåbentlig også udvikle sig, siger Søren Olesen.

En analyse, som Region Midt lavede i 2016 viser, at 15 procent af arbejdspladserne i den vestlige del af Holstebro Kommune er forsvundet mellem 2010 og 2013, mens iværksætter-aktiviteten er næsten nul.

Projektet får centrum i Sevel i den østlige del af kommunen, mens centrum i vest bliver ved landsbyklyngen med Thorsminde, Madum, Staby, Husby og Sdr. Nissum.

Vil hjælpe virksomheder i landdistrikterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce