Vil lægge pres på for at få ryddet op

Et samlet byråd vil lægge pres på for at få ryddet op på Rønland, hvor FMC Cheminova har deres produktionsanlæg, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard. Arkivfoto: Morten Stricker

Vil lægge pres på for at få ryddet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forurening af fabriksgrund var større end udvalgsformand havde forventet

Lemvig: Et samlet byråd i Lemvig Kommune vil presse på for at få renset fabriksgrunden på Rønland, hvor FMC Cheminova i dag ligger.

Det siger formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Steffen Damsgaard (V).

- Vi skal have ryddet op på grunden, og både jeg og et samlet byråd vil lægge pres på, hvor vi har mulighed for det, for at få ryddet op. Der er tale om en generationsforurening som ved Høfde 42, så det er staten og regionen, der skal stå for opgaven. Vi som kommune har ingen økonomisk mulighed for at indgå i oprydningen på grunden og det er samtidig heller ikke vores ansvarsområde, siger han.

Steffen Damsgaard håber, at der hurtigt kan blive taget hånd om at få ryddet op på grunden, hvor undersøgelser viser, at der ligger omkring 15 tons pesticider og seks tons kviksølv.

- Jeg håber, der kan findes nogle synergier fra oprensningen ved Høfde 42, som også kan bruges på fabriksgrunden. Hvis der er tale om det maksimale omfang af forureningen, så er der tale om en stor opgave, men jeg håber, der kan ske en hurtig oprydning, for det er ikke noget, der skal blive liggende, siger han.

Samtidig roser han dog, at FMC Cheminova selv har taget initiativ til at få bugt med forureningen.

- Virksomheden har selv lavet forskellige afværgeforanstaltninger, som skal være med til at forhindre, at forureningen ikke siver ned i grundvandet eller spreder sig yderligere. Og det er betryggende at se, at der tilsyneladende er styr på den del, siger udvalgsformanden.

Steffen Damsgaard er overrasket over, at det har vist sig, at forureningen af fabriksgrunden har vist sig at være så stor.

- Det er svært at kende det nøjagtige omfang af forureningen, men det er godt, at det er blevet undersøgt. Men hvis det viser sig, at omfanget i antallet af kubikmeter, som det kan ende med at komme op på, så er forureningen større end vi havde forventet, siger udvalgsformanden.

Vil lægge pres på for at få ryddet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce