Budkrig: Hæfte - lavet som en tak - solgt for 105.000 kroner

Et hæfte, lavet i 1987 som en simpel tak for hjælpen, gik i 2018 for 105.000 kroner. - Det var en fantastisk auktion, siger auktionsmedarbejder Casper Hansen om tirsdagens auktion, hvor der var stor købevillighed. Foto: Holstebro Auktioner

Budkrig: Hæfte - lavet som en tak - solgt for 105.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Det er ikke noget, vi oplever ved hver auktion, men måske én gang om året". Lang budkrig i går hos Holstebro Auktioner, da et lille hæfte med en pudsig forhistorie blev solgt.

Holstebro: Det er svært at vurdere, hvilken historie der er allerbedst: Er det den om et hæfte med små tegninger, der blev solgt for overraskende 105.000 kroner hos Holstebro Auktioner i går? Eller er det forhistorien om, hvordan en dansk-belgier overhovedet fik hæftet af den amerikanske pop art-kunstner Keith Haring?

Hæftet var vurderet konservativt til 30.000-40.000 kroner, forklarer auktionsmedarbejder Casper Hansen, men skitsehæftet samlede snart interesse først på nettet, så i tirsdagens auktionssal og til sidst blandt syv internationale købere over telefonen.

- I min tid her tror jeg maksimalt, vi har haft tre originale Keith Haring-værker til salg, så det er ikke noget, der hænger på træerne, og der er også vanvittig stor efterspørgsel. Der var så mange bud, og den sidste budrunde varede vel fire-fem minutter, og det er ikke noget, vi oplever ved hver auktion, men måske én gang om året, siger han.

Det var en dansk samler, der købte hæftet.

Det var på sin vis også en dansker, der solgte det. Patrick, der er belgier, blev for mange år siden kæreste med en landsholdssurfer, og i surfklubben i Knotte mødte han tilfældigvis en dag Keith Haring.

- Keith Haring gjorde sig i street og pop art, og hver gang de kunstnere så en stor flade, så skulle der males på den. Det var en måde at promovere sig på i 1980'erne, og Keith Haring var kendt i samtiden. Han kom i samme kredse som Andy Warhol og var en kendt person, forklarer Casper Hansen.

Patrick hjalp Haring med at finde en container, han kunne male på, og i tre dage assisterede belgieren med at hente mad og drikke samt holde folk væk.

- På et tidspunkt, hvor Patrick er væk og har efterladt sin læderjakke, begynder Haring, der ikke kunne stå for læderjakker, at male på den. Det var Patrick ikke tilfreds med dengang, men vi har siden også solgt jakken for ham, og den gik for 25.000 kroner, så det var ikke så ringe, forklarer Casper Hansen.

Som tak for hjælpen gav amerikanske Keith Haring også det omtalte hæfte med små skitser fra containeren til Patrick, der siden er blevet dansk gift, nu bor i den vestlige del af Danmark - og efter en lang budkrig har tjent godt på en venlig tjeneste.

Sådan gik auktionen
Holstebro Auktioner melder om stor købevillighed på de pristunge varer til tirsdagens auktion. Her er udvalgte hammerslag:Grøn FN-veteranbil, årgang 1923, Fabrique National (d"Armes de Guerre), Belgien: Solgt for 145.000 kroner.

Birger Kaipiainen, stort bordfad af keramik: 27.000 kroner.

Hans J. Wegner, "Bamsestol": Solgt for 37.000 kroner.

Hans J. Wegner, Sabelbensbord: Solgt for 36.000 kroner.

14 forskellige Preben Wölck-værker: Den dyreste solgt for 22.000 kroner.

Budkrig: Hæfte - lavet som en tak - solgt for 105.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce