Færre kommer til skade i trafikken

Der er kommet flere materielskader til politikredsen, men antallet af personskader i trafikken er faldet fra 2016 til 2017. Arkivfoto: Morten Stricker.

Færre kommer til skade i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro er ikke længere den kommune i politikredsen, der har flest tilskadekomne i trafikken. Det skyldes blandt andet bedre indsatser, sikrere biler og et særligt stykke vej, forklarer politiet.

Holstebro: I 2016 kom flest mennesker i Midt- og Vestjylland til skade i trafikken i Holstebro Kommune.

Men sådan er det ikke længere. I 2017 faldt tallet af personskader nemlig med cirka 20 tilfælde - i alt 57 kom til skade i trafikken. Dermed ligger Holstebro nu under Herning Kommune, der havde i alt 67 personskadeulykker i samme år.

- Det er da kun glædeligt med sådan en positiv udvikling, siger leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Christensen.

Og der er ifølge ham flere forskellige ting, der har været med til at sænke tallet.

- Vi har sat kraftigt ind på de ulykkesstrækninger, som vi kender og ved er farlige. Der ikke skal ret mange kilometer til, før en personskadeulykke bliver til en materielskadeulykke, siger politilederen og peger på, at der er sket en stigning i materielskader i hele politikredsen.

- Vi ved også, at en ny bil i dag er langt sikrere end dem, man købte for 20 år siden. Så det er en bred kombination af lavere hastigheder og sikrere biler, siger Jørgen Christensen, der også peger på motorvejsstykket mellem Holstebro og Herning som en stor hjælp i at nedbringe ulykker, da hovedvej 18 har været en af de farligste veje.

Ud af de i alt 57 personskader er 17 alvorlige skader, 39 er lette, mens en enkelt person er blevet dræbt i trafikken. 14 procent af alle personskadeulykker i politikredsen var spiritusulykker, hvilket er højere end landsgennemsnittet på 11 procent.

Politiet vil fortsætte med at sætte hårdt ind på hastigheds-, sprit-narko- og uopmærksomhedsområdet, forsikrer Jørgen Christensen.

Tilskadekomne i trafikken
Nedenstående er en liste over alle personskadeulykker i Midt- og Vestjyllands Politis politikreds arrangeret fra højeste antal til laveste.

1. Herning: 67

2. Holstebro: 57

3. Silkeborg: 54

4. Viborg: 53

5. Ringkøbing-Skjern: 46

6. Thisted: 34

7. Skive: 27

8. Ikast-Brande: 26

9. Lemvig: 26

10. Morsø: 21

11. Struer: 17

Færre kommer til skade i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce