Landdistrikt-formand roser teleforlig

- Der er positivt, at bredbåndspuljen forhøjes, og at at det nu er klart og tydeligt, at den skal målrettes yderområderne. Det er noget, vi har kæmpet for, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd. Arkivfoto

Landdistrikt-formand roser teleforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt teleforlig sikrer bedre dækning og hurtigere hastigheder i de tyndt befolkede områder. Formanden for Landdistrikterne, Steffen Damsgaard fra Lemvig, ser mange positive elementer.

Nordvestjylland: Der er hjælp på vej til de nordvestjyder, der bor i områder med mobilhuller og langsomme hastigheder.

Alle Folketingets partier indgik torsdag et nyt teleforlig. Bredbåndspuljen forhøjes til 100 millioner kroner, og den målrettes de tyndt befolkede områder. Målsætningen er, at alle husstande og virksomheder senest i 2020 skal have adgang til en bredbåndsforbindelse med en hastighed på mindst 100/30 Mbit/s. I 2017 havde 89 procent adgang til samme hastighed.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard fra Lemvig, ser mange positive elementer i teleforliget.

- Det er rigtigt godt, at det nu er gået fra et udspil til et forlig, og at det er klart og tydeligt, at bredbåndspuljen målrettes yderområderne. Det er noget, vi har kæmpet for, siger Steffen Damsgaard.

Han hæfter sig også ved kommunernes rolle fremadrettet. Ifølge forligsteksten indføres en ny hjemmel i teleloven, der sætter klare rammer for, hvordan kommunerne kan støtte udrulning af mobil- og bredbåndsinfrastruktur.

- Jeg håber og forventer, at det kan ende med, at flere kommuner får mulighed for både at dække kommunale institutioner, medarbejdernes hjemmearbejdspladser og områder med dårlig bredbåndsforbindelse.

Parterne er også enige om at udarbejde en national handlingsplan for udrulning af 5G i Danmark i løbet af de næste tre til fem år.

- Det er positivt, at der kommer et forum, der tager sig af bredbåndsdækningen. Men jeg håber, at det vil arbejde bredere end bare 5G, for det er ikke noget, der kommer ud at virke i landdistrikterne, siger Steffen Damsgaard.

Parterne er endnu ikke blevet enige om dækningskravene, eller om indtjeningen skal gavne staten eller selskaberne, der så kan bruge pengene på investeringer.

Netop økonomi-delen optager også formanden for Landdistrikterne, Steffen Damsgaard, meget:

- Der ligger et opfølgningsarbejde, blandt andet med at sikre kommunerne låneadgang samt, at de provenuer, staten får, når der udbydes bredbåndsfrekvenser, går tilbage til at sikre mere bredbåndsdækning, pointerer Steffen Damsgaard.

Landdistrikt-formand roser teleforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce