Højt betalt politiker: Jeg køber mig fri

Poster i især Vestforsyning gør Nils Ulrik Nielsen (S) til det menige byrådsmedlem i Danmark med de højeste vederlag. Pressefoto: Vestforsyning

Højt betalt politiker: Jeg køber mig fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nils Ulrik Nielsen (S) får et årligt honorar på 346.712 kroner for sine "ben" i især Vestforsyning - og det er landets højeste vederlag til et menigt byrådsmedlem. Dertil kommer honorar fra byrådet.

HOLSTEBRO: Der er ikke blot borgmestre, der oven i en pæn løn kan hæve vederlag fra bestyrelsesposter i eksempelvis kommunale selskaber.

Byrådsmedlem Nils Ulrik Nielsen (S) modtager årligt 346.712 kroner i vederlag, og det gør ham til det bedst betalte menige byrådsmedlem i Danmark. Det har TV2 gjort op.

Nils Ulrik Nielsen er bestyrelsesformand i Vestforsyning A/S og Måbjerg Bioenergi og sidder i bestyrelsen for Maabjerg Energy Center.

Den socialdemokratiske politiker synes dog ikke, at opgørelsen er helt retfærdig.

- Jeg får det samme som bestyrelsesformand for Vestforsyning, som en af byrådets udvalgsformænd får. Sådan er det besluttet ved byråds konstituering, siger Nils Ulrik Nielsen med henvisning til, at kun hans vederlag tæller med i TV2's opgørelse.

Formandsposten i Vestforsynings bestyrelse giver alene 248.750 kroner om året.

- Jeg sidder for bordenden i en milliardforretning, og der sidder jeg med et stort ansvar og mange beslutninger, siger politikeren.

Men oveni får du jo også et vederlag i det to søsterselskaber, så det samlet giver mere, end for eksempel en sosu-assistent tjener om året. Er det rimeligt?

- De to kommuner har sat mig ind som bestyrelsesformand i biogas og i bestyrelsen i MEC, og samlet går jeg til rigtig mange møder og bruger meget tid på det, siger Nils Ulrik Nielsen. 

Nogle af de forbrugere, som betaler regningen, vil måske synes, at I politikere er lidt for dygtige til at give hinanden høje vederlag?

- Jeg køber mig fri fra mit job 450 til 500 timer om året for at passe arbejdet som bestyrelsesformand, og ved siden af bruger jeg fritid på byrådsarbejde. Jeg synes honoraret står mål med arbejdsindsatsen, siger Nils Ulrik Nielsen.  

Højt betalt politiker: Jeg køber mig fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce