Ikea kommer til Vestjylland, men desværre ikke til Holstebro

Rygterne om Ikeas etablering i Esbjerg render stærkere end nogensinde, og nu bekærftes de for første gang af både Pedersen Gruppen og borgmester Johnny Søtrup (V). Arkivfoto: Martin Ballund

Ikea kommer til Vestjylland, men desværre ikke til Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne i Esbjerg Kommune har i flere år sukket efter et Ikea-varehus i Danmarks femtestørste by. Nu lader Ikea nyheden sive på Facebook, og Ikea venter forhandlingerne afsluttet inden for to uger.

Esbjerg Kommune: Ikea bygger i Esbjerg. Varehuskæden bekræfter nu selv, at forhandlingerne om etableringen formentlig afsluttes inden for to uger. 

Jungletrommernes budskab om, at mega varehuskæden Ikea inden længe etablerer sig i Esbjerg, har gennem år og dag lydt med større eller mindre styrke. Men nu er det altså ganske vist: Ikea planlægger et stort varehus i Kjersing - ved Limfjordsvej op mod banen og Bilka. En spytklat derfra har Biltema og Harald Nyborg etableret sig med store butikker. 

- Det er meget seriøse forhandlinger, vi nu er i, og vi vil rigtig gerne til Esbjerg, så chancerne for, at det bliver til noget, er virkelig gode. Men der er detaljer, der skal på plads. Formentlig afsluttes forhandlingerne i nærmest fremtid, siger Rikke Andersen, coporate communicator i Ikeas kommunikationsafdeling og tilføjer, at "nærmeste fremtid" er et par uger.

I det seneste døgn har Ikea ladet informationer sive på Facebook om, at man ligger i seriøse forhandlinger om etablering i Esbjerg. Det har før været beskrevet i JydskeVestkysten, at Ikea går med overvejelser om at købe et stort stykke jord af Pedersen Gruppen, ved direktør Bjarne Pedersen, i City Nord Retail Park. Flere tusinde borgere, der over årene har bønfaldet Ikea om at komme til Danmarks femtestørste by. Blandt andet facebookgruppen "Vi vil have Ikea til Esbjerg NU!", har også været ihærdige. 

Flere bekræfter

Bjarne Pedersen bekræfter - også for første gang - direkte, at Pedersen Gruppen "igennem en længere periode har været i dialog og forhandlinger med Ikea omkring et varehus i City Nord Retail Park: 

- Vi er nu inde i seriøse og fremskredne forhandlinger med Ikea, vi håber vi kan få afsluttet forhandlingerne så Esbjerg kan få sin Ikea, siger direktøren.

Også borgmester Johnny Søtrup (V) kender til forhandlingerne. 

- Jeg er ganske tilfreds med, at interessen for vores by er absolut stigende i formkurve, siger Søtrup, der ikke ønsker at bidrage med yderligere detaljer.

Handelscentrum

Den internationale forretningskæde Ikea, der sælger alt til boligen, skal bruge i omegnen af 34.000 kvadratmeter.

Esbjerg er den mindste by i Danmark, der har lov til i kommuneplanlægningen at have store, pladskrævende udvalgsvarebutikker, og derfor er der også tidligere sagt god for, at man uden for bycentret kan planlægge for så store butikker med henblik på at sikre Esbjerg som handelscentrum i Vestjylland.

For vestjyderne ligger de nærmeste Ikea-varehuse i Århus og Odense, og etableringen af varehuset lover godt for både handlen og muligheden for flere job, herunder studiejob. 

Ikea kommer til Vestjylland, men desværre ikke til Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce