Kommunen drømmer om datacentre

Der er øst for Nupark, at kommunen har udpeget et areal på 130 hektar til et muligt datacenter. Arkivfoto: Morten Stricker

Kommunen drømmer om datacentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro Kommune peger på steder ved Nupark samt ved Vinderup til placering af mulige datacentre.

HOLSTEBRO: Der er fire datacentre på vej i Danmark, og nu vil Holstebro Kommune gerne være med på vognen.

I et forslag til kommuneplan er der udpeget to områder, som eventuelt kan bruges til datacentre. Nær ved Nupark - mellem Hjermvej og Struer-banen - er der fundet 135 hektar nord for den kommende motorvej - og syd for kommunegrænsen mod Struer. En anden placering er 30 hektar sydvest for Vinderup - nemlig ved Nørre Bjert erhvervsområdet.

Det er dog ikke fordi, kommunen har fået konkrete henvendelser fra hverken Apple, Google, Facebook eller andre firmaer.

- Vi vil gerne sende et signal om, at hvis der er nogen interesse for et datacenter, så har vi nogle steder med en god elforsyning, som kunne være egnede, siger kommunaldirektør Lars Møller.

De to områder bliver dog ikke udlagt til erhverv i den nuværende plan. Det vil kræve en ny kommuneplan.

De to områder fremgår af det forslag til kommuneplanen for de næste 12 år, som kommunen netop har sendt til høring frem til 15. marts.

Nye erhvervsområder

Kommuneplanen er samlet i "digert" elektronisk værk, som giver en status over de forskellige områder af kommunen og udstikker rammerne for de kommende 12 års udvikling.

Der er udlagt større områder til erhverv omkring Holstebro - især ved Nupark, Søndergård ved Skivevej, og langs Skautrupvej i Tvis. Der er udlagt arealer ved Vinderup og et nyt område nord for Ulfborg.

Der forventes at blive bygget omkring godt 160 boliger om året - noget mere end de 132, som der er bygget årligt i de seneste fem år. Det kan både være omkring slagteriet, på sygehusets grund, som kommunen overtager og i de nye boligområder omkring byerne.

På lang sigt - og det er ud over de 12 år - forventer kommunen, at Mejdal vil vokse så langt mod sydøst, at Tvis vokser sammen med Holstebro.

Samlet er der udlagt arealer til 2670 nye boliger, og heraf godt 500 udenfor Holstebro by.

Kommuneplanen findes kun elektronisk, nemlig via hjemmesiden: www.kommuneplanholstebro.dk

Kommunen drømmer om datacentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce